Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här gör fordonseleverna upp om platserna till Yrkes-SM

/
  • Elias Eriksson från Ytterhogdal försökte manövrera trucken felfritt under tidspress när kvalet till Yrkes-SM avgjordes på travparkeringen i Östersund.
  • Gymnasieelever från södra Norrland gjorde upp om en finalplats i Yrkes-SM.
  • Kvalet avgjordes i sju delmoment.

Under torsdagen hölls kval till Yrkes-SM för unga yrkesförare. 16 hoppfulla gymnasieelever gjorde upp om en plats till finalen.

Annons

Gymnasieelever från hela södra Norrland samlades på torsdagen för att göra upp om en prestigefylld finalplats i Yrkes-SM. I sju olika delmoment, från lastning med palldragare till precisionskörning med lastbil, gällde det att samla så många poäng som möjligt.

Två elever från Jämtlands gymnasiums fordonslinje med transportinriktning fanns på plats för att för att försvara de jämtländska färgerna.

– Vi har hunnit med ett moment hittills och det har känts rätt bra. Det gällde att lasta pallar och det var svårt att få dem i rätt ordning, sa Elias Eriksson från Ytterhogdal innan han satte sig i en truck för nästa moment.

Klasskompisen Dennis Blom från Östersåsen hade taktiken klar för hur han skulle ta sig till finalen.

– Trucken är nog min bästa gren. Lastbilskörningen, däremot, är lite knivigare men vi har tränat en hel del inför tävlingen och förberett oss länge.

Kvaltävlingarna pågick under hela torsdagen på Östersundstravets parkering för att utse en finalist. Själva finalen i Yrkes-SM går av stapeln i Malmö i maj 2016 då 10 gymnasieelever från hela landet ska göra upp om mästartiteln.

Mer läsning

Annons