Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundar vs katter

/
 • GLÄDJESPRIDARE. ”Momma och moffas största glädjespridare! Rufus och barnbarnet Klara på samma bild.Inskickad av Kerstin Torgersson, Borgvattnet.
 • charmtroll i bulgarien.”Här är en hund som vi stötte på i Bulgarien i somras i den lilla staden Nessebar. Han var ett riktigt litet charmtroll.” Foto: Christina Taraldsson, Lit.
 • BÄSTA UNDERHÅLLNINGEN. ”Så här är det att ha en valp. Världens bästa underhållning. Han verkar själv tycka att livet leker också. Har man tur så hinner man ta en bild innan det lilla livet är ur sikte.” Foto: Gudrun Öjbrandt, Strömsund.
 • ”Min riesenschnauzer Kenny är en hund man kan ha till så mycket kul! Åka skidor, leka i snön och så en massa mys!” Foto: Anna Lewholt, Nälden.
 • MÖT PRINS FOLKE.Namn: Folke. Ras: Boxer. Ålder: 5 år. Yrke: Prins och utbildar sig till besöks- och terapihund. ‑”Prins Folke är en hund fylld av livsglädje, charm och humor en riktig myspelle. Han är min vän och arbetskompis. Den allra bästa!”Matte heter IngerLarsson, Böle, Frösön.
 • FÅR FART PÅ FAMILJEN.”Ozzy är världens bästa husdjur för att han alltid lyckas får fart på hela familjen.” Bilden är inskickad av Emma Bergman, Hoting.
 • ”Hund är bäst så klart! Vår 5-årige Mios älsklingsleksak, en frusen hård gammal fotboll. Han är en helt underbar hund, tillgiven och snäll mot alla. Han säger inte ett ljud fastän barnbarnet Sebastian, 4 år, tar hans tuggben. En härlig familjehund som slår alla andra hundar!” Av Britt Haglund, Markustorpet, Tannsjön.
 • GALEN OCH FULL MED ENERGI.”Det här är Chilla. Min strävhåriga vorsteh som precis fyllt två år. Är som hon ser ut ... en helt galen hund full av energi och livsglädje. Älskar att springa i skidspåret eller i skogen, eller att jaga fågel, som är det bästa hon vet!” Bilden kommer från Marie Eriksson, Pilgrimstad.
 • ”Vi har alltid haft många hundar för jakt och drag. Det får aldrig saknas en stövare i huset och stövaren har alltid extra privilegier jämfört med polarhundarna. Här en bild på vår finnstövartik Ringa – en ”jaktrobot” i skogen och det mysigaste som finns inomhus. Vårt senaste tillskott i hundväg heter Cree och är en Alaskan Malamute som slår det mesta i att se söt ut och vara busig. Att sitta med matte Heidi och fika är lika roligt som att klämma in sig mellan vedhögen och blomkrukan och sova. Slutligen även en bild på vår dotter Heidi med sin ledarhund som heter Tareja, en liten tik av rasen siberian husky, som är hur klyftig som helst och leder hundspannet efter kommandon från Heidi.Här är även en bild på två av siberian husky-tikarna i spannet, Festis är den lilla gråa och Tareja den svart-vita. Hur söta som helst!”Foto: Christl Kampa-Ohlsson, Mörsil.
 • ”Det finns ingen som kan hjälpa till så bra som Dumle. Han kan hämta tidningar, fiska från båt, bära ved eller varför inte hjälpa till att äta upp tårtan?” Inskickat av Sara Isberg, Åre.
 • ”Min riesenschnauzer Kenny är en hund man kan ha till så mycket kul! Åka skidor, leka i snön och så en massa mys!” Foto: Anna Lewholt, Nälden.
 • MÖT PRINS FOLKE.Namn: Folke. Ras: Boxer. Ålder: 5 år. Yrke: Prins och utbildar sig till besöks- och terapihund. ‑”Prins Folke är en hund fylld av livsglädje, charm och humor en riktig myspelle. Han är min vän och arbetskompis. Den allra bästa!”Matte heter IngerLarsson, Böle, Frösön.
 • BELLI ÄR DEN BÄSTA AV ALLA.”Vår härliga hund heter Belli. Hon har bott i Spanien i två omgångar med oss. Sommaren på Costa Blanca i sydöstra Spanien är mycket varm så egentligen gillar hon det norrländska klimatet mycket mer! På bilden åker hon bil och njuter av vinddraget! Hon ser ut som en riktig fartdåre och de normalt nedåthängande öronen fladdrar i vinden. Belli som är en borderterrier, på snart 4 år, är en härlig familjemedlem! Hon är smart, charmig och mycket kärvänlig. Hon är högt älskad av sin matte, husse och sina två småmattar Maja och Hanna. Kort sagt, den bästa av alla.”‑Foto: Annette Öberg.
 • GOPPER EN STOLT PAPPA.”Vår hund Gopper är snäll och tillgiven. Han hjälper gärna till med att bära in tidningen vilket min svärmor uppskattar. Han är också stolt pappa till fyra valpar vilka ska utbildas till ledarhundar för synskadade.” Inskickat av Kerstin Barkman, Bispgården.
 • ”Här kommer en bild som talar för hund – människans bästa vän. Hundar är ett gott sällskap och härliga att vara tillsammans med. De är sociala och godhjärtade!” Inskickat av Marie Lewholt.
 • DRESSYRKURSEN BET INTE NÄMNVÄRT.”Det här är bilder på vår irländska setter Tess som är 4 år. Hon är väldigt populär bland alla som har träffat henne och är en riktig ”knähund”. Det går absolut inte att missa henne när hon är i närheten! Hon har en enorm personlighet men är inte den lydigaste eller klippskaste av hundar ... Försökte gå en dressyrkurs med henne men det bet inte nämnvärt. Översta bilden är tagen när Tess för ett tag sedan blev sjuk och fick åka akut till veterinären. Våran dobermannvalp Loke låg hos henne och stöttade henne när hon fick sitt dropp. (Han försökte även bita av droppslangen men det satte vi stopp för)! Vi tycker att hundar är de bästa husdjuren för att de alltid är glada och tillgivna, kan visa empati och finns alltid där när man behöver en vän! Vi tycker att hon förtjänar en plats i tidingen för hon är så snäll och go och vi hoppas att hon kan få muntra upp andra människor med sitt charmiga utseende!”Inskickat av Jenny Sandin och Rasmus Wiik, Östersund.
 • KATTERNAS SKRÄCK. ”Jag är både katt- och hundmänniska, men när Robzon flyttade in bestämde han att inga katter närmare än 150 meter ... och det har han även lärt sin son. De är nu alla Odensalakatters hatobjekt. ”Robzon (liggande, 13 år) och Rykä, (sittande, 9 år).” Inskickat av Helen Wiktorsson, Östersund.
 • ”Jag är typisk hundmänniska som kopplar hunden till jakt. Jag håller på med älghundar och det är tveksamt om jag överhuvudtaget skulle jaga utan hundar. Den kille som är avbildad heter Atlas och är vid det här laget 5 år. När bilden togs var han bara 1 år. Han är en alert, smart och mycket trevlig hund som därtill fungerar alldeles utmärkt som älghund. Det bästa man har sätter man på bordet.”Foto: Sven-Erik Edholm, Hammarstrand.
 • dennis och legolas.”Det här är Dennis, min man, och Legolas, en trogen vän. Jag röstar i allafall på hund!” Av Jessica Tjärnberg, Ås.
 • zelda lyser upp vår dag.”Vår riesenschnauzerZelda lyser alltid upp vår dag med sin livsglädje. Hon äralltid glad och positiv.”Foto: Peter Sandberg,Östersund.
 • ”Detta är min fru Pernillas underbart charmiga riesenschnauzer Kenzo. Han är en glad och positiv kille som alltid välkomnar en hem med stora famnen.” Foto: Peter Sandberg, Östersund.
 • FÅR FART PÅ FAMILJEN.”Ozzy är världens bästa husdjur för att han alltid lyckas får fart på hela familjen.” Bilden är inskickad av Emma Bergman, Hoting.
 • MAN KAN LITA PÅ HUNDEN.”Jag tycker att hundar är bäst för att man kan lita på dem, man kan lära dem olika tricks och de är roliga att vara med”. Av Ellen Nesterud, Slagsån.
 • ”Hund är bäst så klart! Vår 5-årige Mios älsklingsleksak, en frusen hård gammal fotboll. Han är en helt underbar hund, tillgiven och snäll mot alla. Han säger inte ett ljud fastän barnbarnet Sebastian, 4 år, tar hans tuggben. En härlig familjehund som slår alla andra hundar!” Av Britt Haglund, Markustorpet, Tannsjön.
 • hjälpsam kamrat.”Hunden är din bästa kamrat. Hjälper till med mycket ... till exempel att hålla reda på sockerbiten till dig.” Inskickad av Evy Persson, Östersund.
 • HÄR ÄR ALICE I SITT RÄTTA ELEMENT.”Självklart är jag en hundmänniska. Har haft borderterrier i tio år, och aldrig någonsin ångrat valet av vare sig djur eller ras. Har två borderterriertikar: Alice, 6 år och Ronja, 10 år.Har valt en bild på Alice som jag tycker mycket om. Den togs i höstas. Det känns som om bilden är fångad i hennes rätta element.  Hon är en underbar kamrat som alltid finns med vid min sida. Väldigt trofast och lojal mot allt och alla.” Foto: Carin Söderback, Orrviken.
 • DIESEL OCH GIZMO KAN MÅNGA TRICKS.”Det här är våra fina och busiga hundar, Diesel, 1,5 år och Gizmo, 5 år. Båda är av rasen bichon havanaise och båda tillhör familjen Jakobsson.De är de bästa, de kan många roliga trick till exempel prata, buga sig och spela död när man säger pang pang. De är de snällaste hundarna man kan träffa och att ha att göra med. De är väligt busiga och snälla. Och de sötaste såklart!”Bilden är inskickad av Caroline Jakobsson, Östersund.
 • KELLY ÄLSKAR ATT LEKA.”Här är en bild på vår hund, Kelly. Det var svårt att välja endast en bild, då vi har så många favoritbilder på henne. Jag valde just den här eftersom den representerar henne perfekt. Hon älskar att leka, det är hennes passion i livet. På den här bilden ägnar hon sig åt just det. Kelly är ett jättebra husdjur eftersom hon är rolig, busig och underhållande, och dessutom väldigt snäll och go, trots den vilda blick hon har på bilden. Hon tycker om människor, leksaker, äpplen och grisöron och är bra på att prata, och har ofta något att säga. Dessutom är hon en utmärkt vakthund. Helt enkelt en underbar hund.” Bilden är inskickad av Linda Arntzén.

Hunden. Härlig hjärtlig och hjälpsam.
Massor av läsare har skickat in bilder och berättelser om sina favoriter.

Annons

Mer läsning

Annons