Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Åre görs hotellet åter redo för gästerna

/
  • Copperhill fick många gäster under sin första vintersäsong men personalen märkte hela tiden av ägarnas dåliga ekonomi.

Skrytbygget i Årebjörnen fick en mardrömsstart och stängdes redan efter fem månader. När Copperhill öppnas igen är det i ny regi. Nu har oro bytts till framtidstro bland de få anställda som blev kvar efter att över 80 personer fick sluta.

Annons

Huvudentrén är igenbommad. Men några fotsteg i nysnön visar vägen till en olåst sidodörr. Inne i den jättelika foajén är det folktomt. Det som skänker liv åt den ödsliga byggnaden är lågmäld musik som hörs lite vagt.

Plötsligt dyker Ulrika Eriksson upp bakom den stora receptionsdisken, hon bär en rödrandig tröja och ser glad ut.

– Gick det bra att ta sig upp? undrar hon. Ett rikligt snöfall har skänkt fjällsluttningarna ett vitt täcke och gjort den slingriga vägen till Copperhill hal.

Under sommaren har sex personer arbetat här. De har fått jobba kvar under tiden ackordscentralen letat efter ny ägare. Ett tomt lyxhotell måste trots allt underhållas. Åsa Andersson, som jobbar med innesälj, berättar att hon fått agera allt från vaktmästare till städare.

Nu går personalen i väntans tider. Det är en väntan på att få träffa nya chefer och ny personal, väntan på att få veta hur hotellet ska skötas och så klart väntan på nya gäster.

– Det känns spännande och roligt. Det känns bra att få öppna det här fina hotellet, säger Åsa Andersson.

– Petter Stordalen är ju framgångsrik. Det är klart att känns bra att han tar över efter en motig vår, tillägger Sara Ekdahl, som arbetar med PR och marknad.

Hon tror att Petter Stordalen och hans Choice Hotels blir en bra ägare och att det här är ett drömscenario. Copperhill kommer att ha kvar sin profil men samtidigt får anläggningen uppbackning av Choice hotels.

– Vi ska ha samma koncept som i fjol men det blir en del nyheter. Vi ska ha en gratis shuttlebuss till Åre torg, säger Sara.

Copperhill fick många gäster under sin första vintersäsong men personalen märkte hela tiden av ägarnas dåliga ekonomi. Ett inköpsstopp infördes mitt under säsongen. Inredning hann inte färdigställas. Det blev till exempel ingen utomhuspool och den planerade shuttelbussen kom aldrig i gång.

– Nu ska exteriören byggas klar, det fattas lite. Och inredningen ska kompletteras, säger Sara.

Petter Stordalen är intresserad av konst och design vilket kommer att märkas på hotellet.

– Det kommer att hända saker men det är inte specificerat än.

Sara Ekdal och Åsa Andersson känner en trygghet nu. Men de menar att det trots allt gick bra i vintras. Personalen hade fullt upp med driften mitt i den turbulenta tiden då fordringsägarna stod och knackade på ägarnas dörr för att få betalt för sina byggjobb.

– Det blev ju en så bra säsong. Från december till april hade vi mycket folk. Rekonstruktionen drog igång i februari men vi märkte inte av det, säger Åsa.

Mer läsning

Annons