Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag utförde psykisk misshandel på mitt livs kärlek #minhistoria

/

Det kommer in fler berättelser via #minhistoria.
Här berättar en man om hur han psykiskt misshandlat en kvinna:

Annons

Det här är en helt annan syn av #minhistoria. Det här gäller mig, jag som utförde psykisk misshandel på mitt livs kärlek, utan att veta om det. Jag träffade mitt ex genom gemensamma vänner och vi blev snabbt kära. Vi bodde 7 mil ifrån varandra i början, vilket vi båda tyckte var jobbigt. Men hon kom och hälsade på mig väldigt ofta, och då var allt kanon. Men när vi var ifrån varandra blev jag svartsjuk, rädd, orolig. Jag litade på något sätt inte alls på henne. Jag visste att hon aldrig skulle vara otrogen mot mig, jag hade bara dålig självkänsla. Jag ifrågasatte varför hon skulle vilja vara med mig? Jag som var värdelös. Men i hennes ögon var det inte så.

Tiden gick och hon flyttade 10 mil längre bort för att studera, så nu var det alltså 17 mil som vi var ifrån varandra. Teoretiskt borde det inte ha blivit värre, tyvärr så blev det så. Jag mådde sämre, jag ifrågasatte allt hon gjorde, alla hon var med, jag förbjöd kontakt med andra killar. Och hon tillät det, jag körde över henne totalt. Och jag gjorde detta för att jag själv mådde dåligt, jag hade det väldigt tufft i den perioden och all min osäkerhet gick ut över henne.

Vi spolar fram 3 månader. Trots ett skakigt förhållande under en längre tid så väljer hon att sluta studera, och vi flyttar ihop i en lägenhet i den byn som vi båda kommer ifrån. Hon hade studielån, jag hade aktivitetsstöd. Vi hade i stort sett inga pengar, men vi båda ville ivrigt bo tillsammans så vi försökte att få det att fungera. Ett tag var vi lyckliga, vi tog hand om varandra, vi tog hand om kärleken. Sen tog det inte länge innan det blev värre igen. Vi bestämde oss för att skaffa en hund, en hund som jag alltid har drömt om att äga. Vi skaffade honom gemensamt.

Jag var arbetslös, hon studerade på distans så vi spenderade varenda dag med varandra. Vi gjorde allt tillsammans. Sen tog det inte länge innan jag bröt ner henne helt. Jag kallade henne för fula ord, som i min mening var på grund av hög stress och ångest. Nämnde hon någonting blev jag irriterad, var maten hon lagade inte i mitt tyckte blev jag irriterad, jag var konstant irriterad. Grundorsaken hade ingenting med henne att göra, men hon stod närmast och tog i mot min misshandel.

Jag var fullt medveten hela tiden om att jag behandlade henne illa, men det var svårt att bara sluta helt. Jag ville såklart inte såra henne, men när det har gått så pass långt så är det svårt att bara sluta köra över en person. Vi höll tillsammans så pass länge ändå, för att jag försökte att vara ärlig. Jag visste att jag hade problem, och jag var ärlig och berättade hur det kändes för mig. Och hon förstod, hon var snäll, förstående och uthållig.

Tillslut så gick det inte mer, så hon lämnade mig. Vi flyttade ifrån varandra, och eftersom vi hade en hund tillsammans så delade vi vårdnaden på den i några veckor. Tillslut så gick det inte mer, jag var så löjligt kär i denna tjej så jag kunde inte träffa henne mer. Så hon fick ta hunden och vi sa upp all kontakt. Jag visste som sagt vad jag gjort, så efter lite tjurande så tog jag hand om mina problem.

Så vad jag försöker säga är, ni som utövar psykisk misshandel på era nära. Snälla, sök hjälp. Sök hjälp för er egen skull! Det blir så himla mycket bättre, du lär dig att hantera din ångest, du lär dig att hantera din oro. Och bäst av allt, du kommer att kunna ha ett förhållande som ni båda mår bra av. Du kommer att bli lycklig. Om du inte kan göra det för din egen skull, så gör det för den du älskar.

ÖP granskar nu våldet i hemmen.

Är du en av de drabbade? Vill du dela med dig av din historia?

Hjälp oss att lyfta fram det osynliga familjevåldet – berätta under #minhistoria

Andra läsares #minhistoria:

Han ville ta bilder för att visa hur ful kropp jag har

Rädslan för att få en spark i ryggen, ett slag med en bräda, bli utfrusen i flera dagar

Pappa nöp mig i bröstvårtorna och det gjorde så jäkla ont #minhistoria

Jag ser hur mitt livs kärlek bryts ner av sitt ex

Ett nyp här och en dask där. Folk skrattade

Våld i hemmet / Dag 3:

Ida utsattes för sexuella övergrepp som barn: "Han var ju en sådan som skulle skydda mig"

Polisen slår larm: Skolan tar inte sitt ansvar för att hjälpa drabbade barn

Så många barn utsätts för våld i familjen – en pappa "lugnade ned" dottern genom att slå med bälte

Hit kommer våldsutsatta barn i länet för att få hjälp

Våld i hemmet / Dag 2:

Eva flydde efter en skräckfylld natt

Så utsätts kvinnor för våld i hemmen: Våldtas, skuldsätts och förödmjukas

Unga kvinnor de mest utsatta – det här möts polisen av när de rycker ut

Brist på utrustning försvårar utredningar – så drabbas de utsatta

Våld i hemmet / Dag 1:

ÖP blottlägger familjevåldet i ny granskning

Pappan bröt dotterns näsben - se ett år av våldsanmälningar här

8 av 10 anmälningar om familjevåld lades ned: "Viljan saknas"

Hjälp oss att lyfta fram det osynliga familjevåldet – berätta under #minhistoria

Krönika: Jag är förfärad, arg, ledsen och upprorisk

Chefredaktören: Vi män måste säga stopp

Hit kan du som drabbad vända dig

Mer läsning

Annons