Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noggrann jakt på ny personal

Jakten på ny personal till Copperhill är i full gång. Rekryteringsbolaget har inga problem med att hitta intresserade.

– Vi ska intervjua sökande under tre dagar i Stockholm, säger Ewa Toll.

Annons

Service Minded heter det rekryteringsbolag som har fått till uppgift att vaska fram ny personal till lyxhotellet Copperhill som varit stängt i flera månader.

Köpet av Copperhill blev klart i slutet av augusti och därefter började rekryteringsprocessen.

– Vi är lite sent ute. De andra inom turistbranschen i Åre har redan valt personal inför vintern, säger Ewa Toll på Service Minded.

Intresset har varit enormt, det är många som vill arbeta i Åre. En del tjänster har upp emot 80 sökande.

Nästa vecka ska Service Minded intervjua arbetssökande i Stockholm och följande vecka sker intervjuer i Åre. Anledningen till att intresserade kallas till Stockholm är att många sökande kommer från södra Sverige.

Efter gallring ska ytterligare träffar med arbetssökande ske. Alla, vare sig de vill arbeta med städ eller reception ska kontrolleras.

– Vi är noga med att kontrollera referenser. Det gäller alla.

Det är inte vanligt att arbetsgivarna lägger ned så mycket tid på det när man anställer städ eller frukostpersonal. Men Service Minded vill vara säkra på man anställer rätt person. Vi vill ha personal ska ha rätt attityd och erfarenhet, menar Ewa Toll.

– Det räcker inte med att man gillar att åka snowboard.

Under november månad ska en hel del av personalen finnas på plats. Hotellet öppnar den första december. Exakt hur många anställda som behövs är inte klart ännu. Choice Hotels har inte rett ut det ännu eftersom man inte beslutat hur organisationen ska se ut.

– Om ungefär en vecka vet vi hur många vi ska anställa, säger Ewa Toll.

Mer läsning

Annons