Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Praliner är som poesi

/

ca 30 stycken, 3 timmar

Annons

1 dl vispgrädde

0,5 dl mjölk

1 tsk honung

1 1/2 msk hela kaffebönor

1/2 tsk kardemummakärnor

200 g mörk choklad

50 g rumsvarmt smör

Garnering:

ca 200 g mörk choklad till doppning

eventuellt lite vit choklad

Mät upp grädde, mjölk och honung i en liten kastrull. Krossa kaffebönor och kardemumma lätt och koka upp med gräddblandningen. Låt stå och dra under lock och hacka under tiden chokladen ganska fint. Ge grädden ett nytt uppkok och sila bort kryddorna. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret i klickar och rör till en slät och blank massa. Spritsa upp i formar och ställ i frysen att stelna i minst två timmar.

Lossa tryfflarna ur formarna och smält chokladen till doppningen i mikrovågsugn. Doppa tryfflarna. Låt överflödig choklad rinna av och garnera gärna med vit choklad. Förvara i kylskåp, men låt dem tempereras i rumsvärme en stund innan serveringen.

Mer läsning

Annons