Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt färg på våren

/

Vårmodet är ljusare och pastelligare än på mycket länge, våren 2009. Men bland de urblekta rosa och blå tonerna finns också massor av starkare nyanser att leka med. I vår och sommar är allt tillåtet på färgfronten.

Annons

Gillar man färg är våren är sommaren 2009 den rätta tiden att frossa. På de stora modestädernas catwalks har modellerna badat i starka accentfärger som blått och rött, i havsfärger som turkost, korallrosa och oceangrönt och citrusfärgerna gult och orange.

Vill man ha allt på en gång finns det massor av sköna mönster i starka färger att satsa på i vår och sommar. Men allra trendigast den kommande säsongen är att kombinera flera starka enfärgade plagg med varandra. Stark orange och cerise ihop som hos Gunilla Pontén eller Alexander Wang är superfräscht och sticker garanterat ut. Ett annat säkert kort är att satsa på blockfärger för en stark grafisk look som hos Minimarket och Whyred.

– Färgen i sig är egentligen inte så viktig för oss, det var mer inspirationen. Jag har alltid varit intresserad av new wave-scenen i New York i slutet av 70-talet och då blandade man alltid färg med en stark kontrast, säger Roland Hjort på Whyred.

I vår gör också de mildare färgtonerna i form av pudriga pasteller en stark comeback. Både Filippa K och Carin Wester frossar i blekrosa, aprikos och ljusblått. Något Gunilla Pontén gärna slå ett slag för, trots sin vurm för starka färger.

– Det behöver inte vara starka färger utan man kan också köra på de ”hemliga” färgerna som grålila, gammelrosa. Att leka med de glidiga färgerna är underbart. Folk tror att man måste ha knallfärger när man ska bära färg. Men de starka färgerna tröttnar man på snabbare. De fordrar också en jäkla make up, säger hon.

Mer läsning

Annons