Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tid att längta sig blå

Våren är väl ändå den bästa tiden? Det kan tyckas så självklart. Om man får välja en årstid när man verkligen vill leva efter säsongen och ta tillvara på vad som bjuds just nu svarar nog bra många ”våren”.

Annons

Men våren är den sämsta tiden. Rent matmässigt alltså. Kanske även för pollenallergiker. Just nu är det nämligen omöjligt att hitta inspiration om man vill leva säsongstroget.

Det är för tidigt för svenska primörer, man är less så man stupar på rotfrukter och importerat smakar mindre och får en att framstå som miljöbov.

Det krävs rejäla doser kreativitet för att hitta på en årstidsvettig middag i dessa sista skälvande veckor när våren inte släppt taget om vintern. Det blir till att ge sig ut i nässeldiken och gräva.

Men kanske är det just det som är meningen. Att vi ska längta tills vi blir blåa i ansiktet.

Då smakar det ju så mycket bättre när det väl kommer. Det sägs bli sparrispremiär på Gotland om ynka två veckor. Värt att längta efter!

Mer läsning

Annons