Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårstäda och njutPrylar som gör städningen lite roligare

/
  • Diskborsten Leo från Casa Vigar skapar spänning i diskhon.
  • Med Marilyn Monroe på disktrasan blir det roligare att torka bordet.
  • Dammvippan Daisy från Vigar har brunt syntetfibrer med tillhörande blommigt skaft.
  • Handskar för galamiddag eller diskning? När det gäller de här läckra diskhandskarna från Inreda.com är det svårt att veta säkert.
  • Låt inte flugorna smutsa ned dina nyputsade fönster. Med Flower Powers flugsmälla håller du rent från ohyra.Vem har sagt att det är tråkigt att sopa? Beso Banderas sopset har till och med en pussmun.
  • Det blommiga förklädet Citric höjer stämningen i köket.
  • Dags att svabba golvet? Med den leopardmönstrade moppen från Rusta blir jobbet roligare.

Annons

När vårsolen avslöjar smutsen vill många blunda för lorten och tänka på annat i stället. Men förr eller senare måste dammsugaren och fönsterskraporna fram. Och då kan det bli en pina att arbeta sig igenom bostaden.

– Det är bättre att peppa sig själv, ungefär som idrottsmännen gör inför en tävling. Det är den mentala inställningen till städningen som avgör om det blir en pina eller inte, säger Estrid Bengtsdotter och tillägger att hon blev glatt överraskad när samtliga 50 000 exemplar av hennes bok Städa sålde slut.

I dag finns boken bara på bibliotek och antikvariat. Det stora intresset för boken visar att det finns ett uppdämt behov av peppning i vardagen.

– Många tycker att städningen stjäl tid. Men om man nu struntar i städningen, vad ska man göra med den tid som blir över? Sitta vid datorn och surfa? Jag tycker inte synd om mig själv för att jag måste städa, snarare tvärtom. Det är en lyx att jag tar mig tid att göra det fint hemma.

Precis som när det gäller matlagning är bra redskap A och O, menar Estrid Bengtsdotter. Men det behöver inte innebära dyra maskiner eller avancerade lösningar.

dammsugare med olika munstycken, massor av fräscha mikrofiberdukar och en rejäl fönsterskrapa med nya gummiblad är allt som behövs.

– Bestäm en dag och tid när du ska vårstäda. Och se till att du slipper bli avbruten när du väl kommit igång. Svårare än så är det inte.

Estrid Bengtsdotter menar att det är viktigt att belöna sig själv. Antingen genom att ladda upp med god mat och dryck som avnjuts under och efter städningen. Eller varför inte ta ett rejält skumbad efteråt?

– Även musik är viktigt. Spela låtar som du kan sjunga med i så går allt som en dans.

Samla på dig snygga städsouvenirer när du är på semester. Då återupplever du gamla minnen när du städar.

Släng städrocken. Klä dig i stället som om du skulle till gymmet.

Spela låtar på hög volym som du kan sjunga med i.

Pausa då och då för att fylla på med valfri dryck.

Skäm bort dig själv med massor av nyinköpta trasor.

Mer läsning

Annons