Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allsvensk back har skrivit på för ÖIK

Han var toppnamnet på listan över backar Östersunds IK ville ha.
Nu har 24-årige Kenny Källström skrivit på för klubben.
– Kenny kommer att vara en ledande back som vi kommer att ha stor nytta av i det offensiva spelet och i powerplay, säger Markus Åkerblom.

Den 191 centimeter långe Kenny Källström presenterades på måndagsmorgonen. På meritlistan hittar i 145 matcher i Allsvenskan med Leksand och en utlandssejour i Frankrike och Englands högsta divisioner. I England blev det förra säsongen 16 poäng på 46 matcher i Coventry Blaze. Sedan bar det hemåt för en avslutning i division 1-laget Nyköping.

– Vi gjorde tidigt en rankinglista över de backar som vi helst ville ha. På den listan var Kenny etta, berättar Markus Åkerblom på ÖIK:s hemsida.

ÖIK stiftade bekantskap med Kenny Källström redan år 2012 då han spelade i Karlskrona och var med och tog laget upp i Allsvenskan. Så här beskriver han sig själv som spelare:

– Jag är en tvåvägsback, har ett bra skott och läser spelet bra. Jag tycker om att sätta igång puck från egen zon och hoppas så för ett stabilt backspel och visa vägen på isen. Jag har ändå fått lite rutin från Allsvenskan och andra ligor som jag hoppas kunna bidra med.

Efter ett besök i Östersund under våren beslöt han sig för att skriva på.

– Jag pratade med Markus (Åkerblom) och Jörgen (Själin) och fick ett väldigt bra intryck av båda. Jag och sambon var upp och kollade och det var nya fräscha lokaler och ett bra ställe att utvecklas på samtidigt som föreningen har som målsättning att ta det här framåt och till Allsvenskan de kommande åren.

– Det var det jag fastnade för samtidigt som det kändes väldigt seriöst med Jörgen och Markus som verkar göra allt för att det ska gå vägen för det här laget, säger Kenny Källström.