Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Azulay lämnar ÖFK inför allsvenskan

/
  • Jonathan Azulay i kamp med Kennedy Bakircioglu under fjolårets säsong.

Jonathan Azulay hade kontrakt över nästa säsong och trodde att han skulle få en ytterligare förlängning. I stället fick den 22-årige försvararen beskedet att han inte blir kvar i klubben.
– Det känns skitkonstigt. Det kom som en chock, säger Jonathan Azulay.

Annons

När Jonathan Azulay i går kom hem från Indonesien, där han varit på semesterresa med några kompisar, fick han ett samtal av Graham Potter.

Potter meddelade att Azulay i dagsläget inte var en av spelarna i startelvan och att det var för många spelare i truppen.

– Jag förstod inte riktigt först. Jag behövde fråga om det innebar att jag inte kommer spela i Östersund nästa år. Jag har inte riktigt hunnit smälta det än, säger Azulay till Sporten över telefon från Göteborg.

Att det kom som en chock för försvararen, som kom till Östersund på lån från IFK Göteborg inför fjolåret och därefter fick ett tvåårskontrakt inför årets säsong, berodde till största del på att en förlängning av kontraktet diskuterades. Vid ett samtal med Potter för tre veckor sedan hade Azulay möjlighet att skriva på ett kontrakt, men han avvaktade för eventuell förlängning.

– Jag frågade varför han inte sa det redan för tre veckor sedan, men det hade han egentligen inget bra svar på. Det handlar om en totalvändning under dessa tre veckor. Nu är jag glad att jag inte skrev på det eftersom det hade inneburit att jag hade varit kvar i ett lag där jag inte skulle ha fått förtroende, säger Azulay.

– Det känns tråkigt att skiljas på det här sättet. För att vara en tränare som jag har stor respekt för tycker jag att han hade kunnat sköta det på ett snyggare sätt, säger Azulay.

Graham Potter har förståelse för besvikelsen hos spelare som inte får förlängt kontrakt.

– Som jag sagt tidigare är det här den värsta delen av mitt jobb. Men det är min roll i klubben och jag måste ta de beslut jag tror är bäst, både för klubben och för spelarna själva.

– Det här var ett svårt beslut men vi måste se till hur många spelare vi har i truppen och tänka på spelaren. Jag vill hellre att han spelar fotboll någon annan stans än att inte få göra det här, säger Potter.

Azulay spelade 19 matcher, varav 13 från start under den gångna säsongen. Året innan startade han i 25 av de 30 matcherna och han var enligt Potter en viktig del i ÖFK:s framgång denna säsong.

– Jag har bara gott att säga om Jonathan. Han har utvecklats mycket under sina år i klubben och han är på en högre nivå nu än när han kom hit. Jag pratade med honom och förklarade anledningarna och jag kan förstå spelares besvikelse i dessa lägen, säger Potter.

Trots förvåningen och besvikelsen efter beskedet är Jonathan Azulay nöjd när han ser tillbaka på sin tid i ÖFK.

– Jag har spelat för en tränare som jag tycker om och i en miljö där jag har utvecklats. Jag har trivts bra med laget och alla som jobbat inom klubben. Jag är jävligt glad att jag fått chansen att spela i Östersund, säger Azulay.

Dagen efter beskedet har han inte hunnit planera något för framtiden. Han kommer att resa upp till Östersund från Göteborg för att packa och ta farväl av vännerna i staden.

Läs mer: ÖFK snuvade AIK och Elfsborg på Ghoddos

Kontraktet påskrivet – Mensah klar för återkomst i ÖFK

Så är läget i ÖFK just nu

Somi är ÖFK:s första värvning inför allsvenskan

Kapcevic om att lämna ÖFK: – Jag har inte fått någon förklaring som duger

Mer läsning

Annons