Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnade Östersund inför säsongen – nu är han klubblös: "Vi kom inte överens kontraktsmässigt"

Västerås kontraktserbjudande föll inte i smaken.
Då packade Linus Sjöberg sina väskor och lämnade klubben.
– Det är fotboll vi pratar om och då måste fler bitar stämma in, säger han.

Annons

Linus Sjöberg.

Han har spelat i undgomslandslag och provspelat med Manchester United – dit nära vännen Victor Nilsson Lindelöf länge ryktats. Men nu står Linus Sjöberg utan klubb.

I dag meddelade Västerås på sin webbplats att man går skilda vägar med det förre storlöftet, som kom tillbaka till Västerås efter en sejour i Östersund inför den gångna säsongen. Anledningen uppges vara att förhandlingarna om ett nytt kontrakt strandat.

LÄS MER: Förre ÖFK-spelaren Linus Sjöberg återvänder till Västerås – får Johan Mjällby som tränare

– Vi kom inte överens kontraktsmässigt. Jag vill jättegärna vara en del av klubben men samtidigt så är det fotboll vi pratar om och då måste fler bitar stämma in, säger Sjöberg till sajten.

Enligt uppgifter till Sporten ska klubben erbjudit Sjöberg – som inledde säsongen starkt men tappade sin plats i startelvan under hösten – ett sämre kontrakt än förra säsongen, varav Sjöberg valt att tacka nej och söka sig vidare.

"VSK Fotboll erbjöd Linus ett avtal som han tyvärr tackade nej till. Klubben och Linus var inte överens om ersättningen men vi har full förståelse för att Linus vill vidare", skriver klubben på hemsidan.

LÄS MER: Tillbaka i VSK - glänser i drömrollen

– Det var ett nyttigt år för mig. Jag kom tillbaka till VSK efter en skada och fick spela första delen av säsongen och då var det riktigt roligt. Sen tappade vi mot slutet, men personligen var det ett nyttigt fotbollsår för mig, säger han och fortsätter:

– Jag letar vidare, vart jag hamnar vet jag inte. Det är lite tråkigt att eventuellt lämna Västerås eftersom jag har min familj här och är uppvuxen i staden. Men det är fotboll och stängs en dörr så öppnas en annan. Jag kan se mig spela fotboll vartsomhelst i Sverige, bara jag får spela. Såklart vill jag spela så högt upp som möjligt.

Mer läsning

Annons