Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Djurgården visar intresse för Brwa Nouri

Efter gårdagens rykte om att ÖFK:s lagkapten Alex Dyer är aktuell för en flytt till Borås kommer nu uppgifter om att Djurgården visat intresse för mittfältspartnern Brwa Nouri.
– Jag tycker att det är väldigt positivt för oss att klubbar vill värva från oss och det visar att vi gör rätt, säger Daniel Kindberg till Fotbollskanalen.

Annons

Läs också: Alex Dyer om övergångsryktet: "Det är inget jag kan prata om nu"

Fotbollskanalen meddelade under måndagen att Djurgården ska ha visat intresse för Brwa Nouri. Stockholmsklubben ska även ha pratat med mittfältaren, som tidigare representerat AIK och under flera säsonger var omtyckt lagkapten i Dalkurd innan han gick till ÖFK 2014.

Läs också: Dalkurd öppnar för Brwa Nouri: "Alltid ett alternativ"

Efter gårdagens uppgifter om att Elfsborg ska vara nära att värva Alex Dyer kommer nu uppgifter om att Djurgården visat intresse för Brwa Nouri, 29 år.

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg ser de allsvenska konkurrenterrnas intresse för ÖFK-mittfältarna som "ett fantastiskt betyg" för klubben.

– Jag tycker att det är ganska självklart att de stora klubbarna vill ha vissa av våra spelare. De skulle inte göra sitt jobb med scouting annars. På sättet vi spelar och det ansvaret och spelet de får ha i vårt sätt att spela så blir killarna väldigt uppmärksammade, säger Kindberg till Fotbollskanalen.

På frågan om ÖFK försöker behålla Dyer och Nouri svarar Kindberg Fotbollskanalen:

– Vi har en dialog med spelarna men sedan vet vi hur det fungerar på marknaden. Vi har inte samma muskler som andra lag som kan dubbla eller tredubbla löner. Vi kan erbjuda en unik utvecklingsmöjlighet, vi vill ha spelare som tror på det och på vägen mot att bli mästare.

Enligt Fotbollskanalen ska Djurgården vara på jakt efter centrala mittfältare inför nästa säsong, bland annat för att Alexander Faltsetas har ett utgående kontrakt inte har förlängts.

Djurgården värvade Seon-Min Moon från ÖFK under sommaren 2015.

Läs också: 14 spelare i ÖFK med utgående kontrakt: "Spelare kommer och går - föreningar består"

Mer läsning

Annons