Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt färre incidenter på Åre Continental Inn

Att det uppstår bråk för att det är för trångt på Åre Continental Inn stämmer inte.
– Det är klart att det händer saker, det är ju Sveriges näst största boende, säger Susanna Fröstad som är chef på Åre Contintental Inn.

När de boende på Åre Continental Inn inte kommer överens rycker personalen in för att medla. Boendet är bemannat dygnet runt och personalen finns därför alltid tillgänglig.

– Det är klart att det hänt en del incidenter men det kom väldigt många människor på väldigt kort tid till oss, förklarar Susanna Fröstad.

Antalet boende varierar men just nu finns cirka bor 610 personer här.

Hon tycker situationen blivit bättre på senare tid, organisationen har satt sig och det ordnas aktivteter för både vuxna och barn. Volontärer kommer hit och ordnar allt från joggingturer till svenskundervisning.

ÖP skrev i veckan att polisen gör många uttryckningar till asylboenden och hem för ensamkommande flyktingar. En anläggning som sticker ut är Åre Contintel Inn menade Stephen Jerand som är polisens områdeschef i Jämtland. Han tror att anledningen till detta trängseln. Migrationsverket har upphandlat så kallade förtätningsplatser som innebär att flyktingar bara har tre kvadratmeter boyta.

Susanna Fröstad tycker inte att det är trängsel bland boende. Åre Continental Inn har flera avtal med Migrationsverket. Alla rum har inte förtätningsplatser. Att det uppstår bråk beror på många olika faktorer, menar hon.

Stökigt på asylboendet i Åre

Fem anmälningar på Continental Inn sedan starten

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android !