Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt fler åker tåg i jul – ovanligt fullbokat hos SJ: Den 22 december blir stora resdagen

Jämfört med i fjol åker svenskarna både fler och längre tågresor denna jul. Antalet bokade resor samma period är 6 procent högre 2017, och fredagen den 22 december blir den största resdagen.

Enligt SJ:s Sifo-undersökning så reser var tredje svensk för att fira jul på en annan ort i Sverige, medan var femte reser utomlands.

"I år väljer fler tåget än förra året, och resorna är också generellt sett längre", säger Niclas Härenstam, presschef på SJ, i ett pressmeddelande.

Framför allt är det hårt tryck på resor norrut. Nattågen till Luleå och Kiruna är fullbokade dagarna före jul. Många åker också till Östersund och Åre. Hårt bokat är även sträckorna Stockholm – Malmö - Köpenhamn och Stockholm – Sundsvall - Umeå.

"Den som åker andra hållet och ska till Stockholm har fortfarande mer att välja på och kan hitta billiga biljetter", säger Niclas Härenstam.