Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt fler poliser i landet – och i länet

Antalet poliser fortsätter att öka. Polisen i Jämtlands län har ökat antalet anställda med 28 personer på fyra år.

Alla polismyndigheter i landet har anställt fler poliser under de senaste åren, det visar statistik i polisens årsredovisning.

I årsredovisningen kan man bland annat läsa att det, sista december 2008, fanns sammantaget 26 122 anställda vid landets polismyndigheter, av dessa var 18 321 poliser och 7 801 civilanställd personal.

Bland de anställda på landets polismyndigheter är de flesta män – av alla anställda vid polismyndigheter är knappt 40 procent kvinnor. Bland poliserna är andelen kvinnor 25 procent.

Medelåldern hos landets poliser är 44,5 år. Medelåldern har sjunkit marginellt jämfört med 2007 då den var 44,8 år. Medelåldern för kvinnorna 39,9 år och bland männen 46,1 år.

Ökningen av antalet poliser på de olika myndigheterna har lett till något lägre medelålder, antalet anställda i åldersgrupperna 30–34 år har ökat.

Antalet studenter som antagits på polishögskolorna har också ökat de senaste åren. Under förra året antogs fler studenter än någonsin tidigare. Och till den utbildning som startade i januari i år var den första någonsin där fler kvinnor än män antagits.