Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt fler unga blir arbetslösa

Arbetslösheten i landet har nått 8 procent. Effekterna av lågkonjunkturen är påtagliga. I Jämtland stiger arbetslösheten främst bland ungdomar.

Totalt var det 678 ungdomar mellan 18 och 24 år som inte hade något arbete i februari i år. Det är en ökning med 2,6 procent från samma tid förra året.

I hela landet är arbetslösheten bland ungdomar 24,8 procent. Och prognoserna visar att det kommer att bli värre.

ÖP har frågat arbetsförmedlingen och Manpower vad man ska tänka på som ung och arbetssökande. Båda är överens om en sak: Uppdaterat CV.

– Kolla datum, stavfel och fyll i luckor, säger Anna Karin Bergqvist, rekryteringskonsult på Manpower.

engagemanget är oerhört viktigt, men att i slutändan så är det via kontakter de flesta får jobb. Arbetsförmedlingen i Östersund kommer med liknande råd, men menar också att det är viktig att man inte låser sig vid drömjobbet.

– Var öppen för alla alternativ, sedan kan man arbeta sig mot drömjobbet. Våga bryta ramar. Är du butiksbiträde så har du vissa egenskaper som passar för andra yrken, säger Christina Storm Wiklander, arbetsförmedlingschef med arbetsmarknadsområdesansvar.