Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt för dyr soppåse

Till Härjedalens kommun: Fanns det ett pris till den kommun som mest föraktar sina fritidsboende skulle ni tyvärr med bred marginal vinna.

Nyligen kom fakturan gällande renhållning. Följebrevet bevisar verkligen att ni vill bli av med oss.

Vi har tidigare överklagat prissättningen gällande renhållningen till kommunen utan gensvar.

Vårt fritidshus finns i B-område vid Rockvallen utan vinterväg. Nyttjandet av stugan är endast tre veckor per år.

År 2013 betalade vi 1 597 kronor per år för renhållning (lågt nyttjande, indraget från 2014-01-01).Från 2014 ska vi betala 2 650 kronor per år. Ni som bor i kommunen betalar 1800 per år (B-område).

Nu ska vi gå 2 kilometer med vår soppåse till containern nere i Bruksvallarna. Förra året drog ni nämligen in containern i backen på vägen ner (400 meter).

Även när vi hade betydligt närmare och jag gick med min soppåse brukade jag tänka att "här går jag med 400-kronorssopor. Vi har nämligen inte fler soppåsar per år. Det är rent ocker!

Vi betalar dessutom avgifter för längdskidspår, skoterleder och parkering (då ingen bilväg finns på vintern). Dessa avgifter är behärskade men renhållningsavgiften har för länge sedan passerat gränsen för vad som är rimligt.

Det är dyrt att nyttja sin stuga ett fåtal veckor per år. Semesterdagarna är för de allra flesta dessvärre begränsade.

Fritidshusägare och turister bidrar i allra högsta grad till att Funäsdalsområdet lever. Ta vara på oss istället för att så tydligt visa att vi inte är önskvärda.

Maria och Lasse (som i Stockholm betalar 1511 kronor per år för renhållning)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel