Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt ljusare för Ängelholms FF

Mycket talar för att Ängelholms FF kan fullfölja säsongen.
– Vi har kommit en bit på vägen, säger Paul Myllenberg till Helsingborgs Dagblad.

HIF:s klubbdirektör medger att situationen fortfarande är allvarlig, men att det går framåt.

Med två matcher kvar, mot Landskrona och Östersund, berättar Myllenberg att signalerna är goda.

– Vi siktar på att spela de här två matcherna och fullfölja säsongen. Vi har en checklista som vi har följt och fortsätter att följa för att komma på fötter igen. Sen kan jag inte svara på om vi klarar av att betala ut löner och fakturor för oktober ännu. Vi behöver några dagar till på oss för att ta reda på det, även om ambitionen är att spela klart serien.

Myllenberg berättar att man har en vecka på sig för att få lönerna på plats.

– För oss är det väldigt mycket tid att jobba på, vilket säger en del om situationen vi befinner oss i.

ÄFF har en fem punkter lång checklistaför att kunna spela vidare i superettan, både under pågående och nästa säsong. Man har klarat elitlicensen för höstsäsongen och fick löner och skatter utbetala för september månad.

Punkt tre handlar om att diskutera lån och skulder med olika aktörer.

– Där håller vi på fortfarande. Vi har inte fått in några jättesummor, men lyckats få en del extra tid via dessa diskussioner med olika typer av aktörer och partners. Jag vill inte gå in på några exakta summor – dock har vi kommit en bit på vägen för att klara det här.

Punkt fyra på listan handlar om att kunna säkerställa ekonomin för fortsatt spel i superettan nästa säsong. Punkt fem består av att sluta nya avtal med sponsorer och partners.

– Vi tar allt dag för dag och håller på och trixar och fixar allt vi kan för att klara månadsbokslutet, säger Myllenberg.