Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt politiskt våld måste tas på allvar

Roger Kristoffersson ska ha heder för att han på Åsikter 18 december tar tydligt avstånd från politiskt våld, hot och trakasserier i syfte att störa och skrämma meningsmotståndare.

Det riktar sig inte bara mot personerna i fråga utan mot hela det demokratiska systemet och bör tas på fullaste allvar.

Det verkar som att medierna och samhället i stort fått upp ögonen för detta nu i och med de bedrövliga händelserna i Kärrtorp, och man kan hoppas att polisen framöver får utökade resurser och befogenheter att hålla bråkmakare borta från demonstrationer och torgmöten.

Då kanske äntligen Sverigedemokraterna kan få lite lugn och ro från den stenkastande och skrikande pöbeln som ostört får härja var än SD visar sig offentligt.

Men att endast framhålla högerextremister som ett problem är hyckleri på hög nivå, den absoluta merparten av angrepp mot demonstrationer och offentliga möten står vänsterextrema och "anti-rasister" för. I medierna kallas det "bråk och oroligheter på torgmöte", och stenkastning mot folkvalda politiker avfärdas nu helt plötsligt som pojkstreck.

Är det att hoppas på för mycket att politiskt våld, oavsett vilka det riktas emot, tas på lika stort allvar?

Anders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel