Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt större intresse för ÖP som e-tidning

Fler och fler läser Östersunds-Posten på dator, mobil eller läsplattan. Härom kvällen samlades ett 20-tal personer för att lära sig hur man loggar in och läser e-tidningen.

Utbildningen är ett samarbete mellan ÖP och Studiefrämjandet och på onsdagskvällen fanns deltagarna vid första kurstillfället på plats i Krokom. Bo Almer, från Berge i Offerdal, tog med sin bärbara dator och åkte till dit.

– Jag är prenumerant på ÖP sedan 45-50 år och hittills har jag bara läst papperstidningen, men nu har jag lärt mig att läsa e-tidningen. Vi fick en bra instruktion, säger han.

E-tidningen ser ut på samma sätt som papperstidningen, men läses på någon av de digitala plattformarna. Den ges ut varje dag då papperstidningen kommer ut och sedan en tid tillbaka publicerar ÖP dessutom en e-tidning på söndagarna då papperstidningen inte kommer ut. För att få tillgång till e-tidningen måste man skapa ett konto och logga in.

Det var bland annat det som Stefan Olsson, Studiefrämjandet, lärde ut på den kostnadsfria utbildningskvällen, i Krokom. Utbildningen erbjuds på flera andra orter den närmaste tiden. Stefan Olsson hoppas att deltagarna förmedlar sina kunskaper vidare.

– Om en i byn går utbildningen så kanske den pratar med tio andra. Man kanske visar sin granne hur man gör. Det är inte så svårt, säger Olsson.

Bo Almer använder sin dator för mejl och internet, men han beskriver sig inte som någon stor datoranvändare. När han vaknar på morgonen går han till postlådan och hämtar papperstidningen, som han fortfarande föredrar i första hand.

– Jag vill starta dagen med att se vad som har hänt och kolla vad det är på tv.

Nu vet han hur det går till att läsa e-tidningen på datorn och han verkar inställd på att logga in fler gånger och läsa tidningen digitalt.

– När man har gjort det några gånger så går det nog lättare. Det här ligger ju i tiden och det är lika bra att man försöker lära sig det här, säger Bo Almer.