Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Almåsa kan öppna till jul

Det blir ingen skidåkning i backarna på Almåsaberget den här säsongen.
Men hoppet finns att backarna öppnar i december.

– Den här säsongen är det för sent nu. Sista bussen har gått. Det blir för dyrt att öppna så här sent, säger Tommy Åsell från Ede som äger 51 procent av anläggningen.

Han och affärsmannen Ulrich John från Stockholm, som äger 49 procent, är överens om att satsa vidare.

Vid en träff på Krokoms kommuns näringslivskontor i måndags eftermiddag fanns också företrädare för andra företag med.

Näringslivschefen Anna-Carin Svedén som inte utlovade några kommunala pengar säger att företagsrepresentanterna var intresserade, utan att heller de lova något i nuläget.

Tommy Åsell och Ulrich John ska nu arbeta med att ta fram kalkyler på vad det kostar att starta anläggningen igen mot slutet av året, och vad som krävs av camping eller annat boende för att få långsiktig lönsamhet.

Säsongen 2011-2012 öppnade Almåsaanläggningen lagom till jul. Tommy Åsell tror på en upprepning av det mot slutet av det här året.

– Då räknar vi med att vi är i gång. Nu har vi satt bollen i rullning.

Vid träffen hos Krokoms kommun fanns även Håkan Källbom från Krokom med. Han är ordförande för den alpina klubben, Almåsa AK

– Jag ser ljust på nästa säsong. Jag ser fram emot kommande samarbete med dem vi har pratar med, säger han.

Men han beklagar att det inte blir någon öppning av anläggningen nu.

Näringslivschefen, Anna-Carin Svedén, är glad över att ägarna nu tar omtag.

– Det finns ju en väldigt stor potential i anläggningen. Intresset är stort från klubbar i hela Sverige att komma hit på träningsläger. Men det behövs investeringar i boende för att få snurr på anläggningen.

Anna-Carin Svedén säger att näringslivskontoret kommer att fortsätta att ha nära kontakter både med ägarna till Almåsaanläggningen och med företrädare för den alpina skidklubben.