Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Fjällström slutade 8:a i premiären

När det var dags för världscuppremiär för puckelpist i finska Ruka visade Ludvig Fjällström, Åre SLK, vägen.

Annons

Det var med blandande förväntningar som det svenska laget tog sig an den branta och isiga puckelbacken i Ruka. Vissa hade förväntningarna att skaffa sig erfarenhet och vana av att tävla i världscupen, men för andra var målen högre än så.

Ludvig hade tidigare i veckan plågats av ryggont som hindrat honom från en del träning veckan innan tävling, men det oroade inte huvudtränare Lasse Fahlén.

– Ludvig är så pass stabil och rutinerad att han kan prestera även om han har färre åk i sig än de andra, sa Lasse inför tävlingen.

Även Ludvig var inför tävlingen trygg i sitt beslut att starta då han berättade att han inte skulle starta om han inte var övertygad om att han skulle ta sig till final. Och den övertygelsen visade sig stämma.

Ludvig Fjällström

Efter kvalåket låg Ludvig på en sjätteplats och han var där med klar för final. Efter finalåket lyckades han säkra en åttondeplats.

Tyvärr var det ingen annan svensk som lyckades ta sig till final, men det innebär inte att de åkte hem tomhänta. Erfarenhet spelar stor roll i världscupen och att ha en tävling i ryggen kommer göra stor skillnad nästa gång det är dags.

Walter Wallberg, Åre SLK, slutade 37:a, Anton Axellie, Örebro SK, 46:a, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, 53:a och Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, 31:a.

Nästa tävling är i Lake Placid, USA, 31 januari.

Annons