Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhrer bäste svensk i Val d´Isère

Åtta och tia, gladast för tionde placeringen och inte helt nöjd med instasen i slalom, så går det att summera André Myhrers helg i Val d´Isère.

Annons

Henrik Kristoffersen, Norge  i sitt suveräna andra åk som gav honom segern i Val d´Isère.

Det höll på att bli en fransk klang och jubelfest i Val d´Isère. Alexis Pinturat var suverän i lördagens storslalom och ledde inför det andra åket i slalom, men jublet kom av sig och den stora publiken blev knäpptyst när Pinturault försvann ur banan. Vann gjorde unge norrmannen Henrik Kristoffersen som avstod slalompremiären i Levi efter en dispyt med sitt skidförbund. Henriks andra åk kom som svar på ett kanonåk av österrikaren Marcel Hirscher. Henriks svar blev en fullkomlig kross av de övrigas tider och en tung triumf för den unge norske skidstjärnan.

Trea och distanserad med nära två sekunder var Alexander Khoroshilov, Ryssland.

André Myhrer i sitt andraåk.

Tre svenskar i andra åket, men bara Myhrer som lyckades förbättra sig. Anton Lahdenperä gled från en 20:e till en 22:a placering och Mattias Hargin från en sjätte placering till en nionde.

Bäste svenski Val d´Isère blev nu André Myhrer med en åttonde placering.

– Ska jag summera helgen så är det tionde platsen i storslalom jag tar med mig. Den är jag nöjd med och då framförallt det andra åket.

Den tionde placeringen betyder nu att André klev in bland de femton främsta när det gällde kampen om startnummer.

– Det betyder en hel del inför Alta Badia att nu veta att jag hör hemma bland de som lottas mellan åtta och 15. Alta Badia är också en storslaombacke som jag trivs i, säger slalomspecialisten André som nu har två discipliner att luta sig meot.

André Myhrer i sitt första åk.

Stade Olympic de Bellevarde i Val d´Isère är inte den slalombacke som André har som fabvoritbacke.

– Ska abslolut inte skylla ifrån mig, men idag trivdes jag inte riktigt med snön. Skidorna fastnade liksom, beskriver André backen som inte hade någon snö utan snarare bara is.

I mål som fyra och det med nio åkare kvar, så det blev inget större jubel i målfållan. Sedan kunde ändå André klättra två platser och slutade åtta.

– Jag hade lite hundradelar på fel sida, men så kan det vara så visst hade jag kunnat vara någon placering bättre, men det får bli i Madonna före jul i stället.

Så jag är inte missmnöjd med åttonde placeringen men mer glad för tionde placeringen i storslalom. I slalom har jag mer att ge, summerar André Myhrer helgen i Val d´Isère och vinterns första slalompoäng efter urkörninegn i premiären i Levi.

Mattias Hargin, nia i Val d´Isère.

Annons