Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alsens sköna seger

/
  • En glad trio målskyttar som fixade Alsens första hemmaseger i division III på Bleckåsvallen. Från vänster till höger Ronny Edfeldt, Marcus Hellby och Jimmy Hernerud. Foto: Helena Modigh

Det skrevs historia på Bleckåsvallen­ igår när Alsen tog sin första trepoängare i division III på hemmagräs.

Annons

– Jätteskönt! Det här behövde vi verkligen för fortsättning blir tuff i de nedre regionerna av tabellen, sa Alsentränaren Leif Aronsson efter 3–2 mot Junsele.

Det blev riktigt dramatiskt innan Alsen kunde bärga sin andra trepoängare för säsong och skapa kontakt med de övriga lagen som just nu är inblandade i bottenstriden.

jämn inledning så var det Alsen som samlade på sig de flesta och mest kvalificerade chanserna under de första 45 minuterna.

– Vi borde ha gjort minst fem mål där för vi var så mycket bättre, sa matchvinnaren Jimmy Hernerud självkritiskt efter slutsignalen.

Alsen kom ut till den andra halvleken med samma glöd som i första och belöningen kom tämligen omgående när Ronny Edfeldt kunde nicka in Joakim Sundings inlägg från höger i den 49:e minuten.

Men bara ett par minuter senare var man tvungen att byta ut mittfältsmotorn Anders Wilsson på grund av en skada. Junsele fick plötsligt ny kraft av sitt oväntade kvitteringsmål i matchminut 53:e. När gästerna tre minuter senare fick en spelare utvisade så blev det plötsligt psykologi av alltihop.

både tempo och spelidé medan Junsele spottade upp sig rejält med en man kort. Ledningsmålet kom som ett brev på posten i den 65:e matchminuten och ett stillastående Alsen såg plötsligt ut som ett förlorande lag.

Vändningen kom med Marcus Hellbys inhopp i den 72:a minuten.

– Vi pratade redan i halvtid om att göra positionsändringar och sätta in Marcus för att få lite fart på anfallsspelet. Härligt att det funkade, sa Aronsson och berömde moralen i laget.

Med Hellby som en vitamininjektion så tog de övriga spelarna sig i kragen och greppade initiativet igen mot en man korta Junsele.

Hellby han bara vara inne i dryga tre minuter innan han prickade in kvitteringen.

senare var det dags för segermålet på en frispark av Jimmy Hernerud som touchade muren och totalt ställde Junseles målvakt.

– Jag tycker att vi är det bättre laget, framförallt i den första halvleken. Det här var viktiga poäng för killarnas självförtroende, slutade Leif Aronsson.

1–0 (47) Ronny Edfeldt, 1–1 (51) Mihail Lavorschi, 1–2 (65) Andreas Thelin 2–2 (75) Marcus Hellby, 3–2 (76) Jimmy Hernerud.

Domare: Sebastian Nilsson, Sundsvall

Publik: 136

Mer läsning

Annons