Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alx dröm går i uppfyllelse – tävlar på Frösön

Airport Race på Frösön är en tävling på hemmaplan för Alx Danielsson. Men också betydligt mer än så.

– Det här betyder allt för jämtländsk motorsport. Och jag vill verkligen prestera nu, säger Alx.

Annons

Under hela sin karriär har han kört med den jämtländska flaggan på hjälmen.

– Vi har ett fantastiskt motorintresse i Jämtland. Att få en sådan här tävling till staden, det är så otroligt kul, säger Frösösonen.

Alx är övertygad om att STCC-helgen är ett gyllene tillfälle för jämtländsk motorsport.

– Det är första gången vi får ett elitrace till staden. När vi nu gör på det här sättet och skapar ett event av det. Då tror jag det kan bli något återkommande, säger han.

• Vad tror du om publiksiffran?

– Jag tror det blir en motorfest. Att köra så pass nära staden bör locka publik. Jag hoppas att det kommer mellan 10 000 och 15 000 personer under helgen. Det skulle betyda oerhört mycket.

Alx har däremot inte haft optimala förutsättningar inför nästa veckas Camaro Cup.

Han har kört fyra pass med bilen. Två gånger har den gått sönder.

– Jag har inte haft fullständig koll inför det här racet. Men det är jättesnällt av teamet att låta mig köra, de vet vad det betyder för mig.

Vid de första testerna har Alx också reagerat över motorkapaciteten. Hästkrafterna har legat långt under det normala för en Camaro-bil.

– Det har varit bisarrt. Men nu ska det inte behöva vara ett problem, säger Alx.

• Vad siktar du på?

– Jag vill upp på pallen. Det är ett lopp där jag verkligen vill prestera. Jag har haft många som har stöttat mig genom karriären och de kommer ju att finnas på plats på Frösön. Då vill jag bjuda på det bästa jag kan, säger han.

• Hur blir det att möta Fredric Magnusson?

– Det ska bli riktigt roligt. Vi har haft väldigt olika karriärer, jag och "Freddie". Men vi började faktiskt vår bana samma dag då vi tog gokartlicens på Hårkvallen. Det var 1996.