Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alx: Dubbelseger är det enda som är intressant

Det var länge oklart om det skulle bli start i hemstaden för Alx Danielsson.

Men sedan stödet för Nascar-satsningen kom på plats löste det sig till slut även med helgens tävlingar.

– Det går lite hand i hand, säger Alx Danielsson.

Det är en säsong för Danielsson och hans team där deltagandet i varje deltävling i Thundercars-serien inte bestämts förrän några dagar före start.

– Det är det här med racing och pengar, säger Alx Danielsson.

För bara drygt en vecka sedan det stod klart att han får drömchansen i Nascar Nationwide-serien i USA nästa helg. Men sedan det nödvändiga sponsorstödet kom på plats blev även medverkan i Östersund denna vecka möjlig.

– Det går lite hand i hand. Gillar man Nascar så gillar man ju ofta automatiskt Thundercars också. Det är samma typ av bilar även om det skiljer lite på hästkrafter och däckstorlek.

– Intresset har väl ökat sedan det blev klart med Nascarsatsningen.

När han står på startlinjen i Östersund är det bara seger som räknas för Alx, som ligger trea sammanlagt i Thundercars–serien.

– Jag vill gärna att det ska gå bra här. Det känns som jag har en oplockad gås med Östersund. Det gick ju bra i fjol men då pajade bilen.

– Vi har ju inte vunnit än, utan har kommit tvåa i två heat. Nu är det fan dags att vinna. Dubbelseger är det enda som är intressant, slår Alx fast, men nämner samtidigt att det är tuff konkurrens om topplaceringarna.

När sporten träffade teamets mekaniker lät det positivt inför helgen

Ett möjligt scenario är att det kan bli en Norrlandsfajt om segrarna då bröderna Fredrik och Daniel Ros från Sundsvall finns med som två segerkandidater. Fredrik Ros som vann andra heatet i Falkenberg senast, där Alx var tvåa.

Alx Danielsson tror att chanserna är goda för att det ska bli underhållande heat på flygplatsbanan.

– Det finns en del goda omkörningsmöjligheter på Östersundsbanan. Det är bra, det blir lite publikfriande och det finns bra möjligheter att det kan röra på sig lite i fältet.

Efter att lördagens race är avslutat blir det full fart hemåt för Alx som ska delta som expert i Viasatstudion som sänder Nascar, och därefter reser han och teamet till USA inför Nascartävlingen i Ohio kommande helg.