Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alx på dubbla pallplatser i STCC

Alx Danielsson gjorde en klart lovande start i årets STCC. Han var tvåa och trea i de två första racen i V8 Thunder Cars på Ring Knutstorp.

Den 33-årige före detta östersundaren har varit mycket i ropet för sin satsning i USA och på Nascar. Den inriktningen står fortfarande kvar och kan fortsätta med tävlingar redan i juni respektive augusti, men parallellt kommer Danielsson även att tävla i svenska STCC-cirkusen.

Klassen heter V8 Thunder Cars och är en enhetlig standardklass där man tävlar med tre biltyper; Camaro, Mustang och Dodge.

– Jag är den ende som kör Dodge. Det är en exklusiv bil som vi valt för att den ger mycket uppmärksamhet.

Håller den en lägre standard än dina konkurrenters bilar?

– Den har en hög huv och därför är det svårt att se banan. Egentligen ser den aerodynamiskt rätt handikappad ut, men den är cool.

Det måste väl ändå vara ett problem?

– Ja, speciellt för mig som är liten. Men vi höjde stolen till race 2. Det är en frän bil, men den är väl kantig. Det är möjligt att den får problem på snabbare banor, typ i Norge i nästa tävling, men vi får se.

Danielsson var snabbast på fredagens träning och slutade sedan på andra plats i race 1. Jens Edman vann.

I race 2 var norske Stein Frederic Akr ohotad från start till mål. Edman var tvåa och Alx Danielsson var trea.

Totalt innebär det att Jens Edman leder på 43 poäng, Akre har 30 och Danielsson 33.

Båda loppen kördes över 18 varv och på den trixiga och ganska långsamma Ring Knutstorp, blev maxfarten bara runt 220 km i timmen.

– Ring Knutstorp har en mycket kort raksträcka, men det är den roligaste banan. Den är teknisk, går upp och ned och du får tänka mycket, säger Alx.