Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alx snäppar upp – kör TTA på Anderstorp

Alexander Danielssons rejäla tävlingscomeback fortsätter i helgen med två inhopp på Anderstorp. Först i nya TTA, sedan i Swedish GT.

– Jag är taggad till max, hälsar den förre jämten.

Annons

Den förre östersundaren "värmde upp" i en Camaro Cup-tävling nyligen och nu blir det ett snäpp till. Danielsson kommer att göra debut i nya och omskrivna banracingserien TTA.

Dessutom ska han dubblera. Först kör han en Citroën i TTA-seriens andra deltävling, sedan sätter han sig i en Ferrari F458 för Swedish GT.

– Jag har fått en mycket bra möjlighet och den tänker jag inte missa. Jag vann Ferrari Challenge 2009 och gillar bilarna. Sista tiden har jag suttit väl mycket på avbytarbänken. Det är dags att ge sig in i matchen på allvar, säger Alx.

Inhoppet i TTA sker för Brovallen Design, ett mindre team med endast två ordinarie förare.

– Det är ett gäng med mycket stor mekanisk kompetens och även ordning och reda. Det enda frågetecknet skulle väl vara den enorma budget ett par av de andra teamen har, där man betalar höga löner till förare och personal. Brovallen har inte den ekonomin.

Teamchefen Tobias Johansson anser att 31-åringen är en av Sveriges bästa förare, vars meriter bland annat innefattar en totalseger i World Series by Renault, där han slog nuvarande F1-föraren Pastor Maldonado.

– Det är bara att titta på Danielssons racing-CV. Det är inte vem som helst som vinner World Series. När han vill satsa på förarkarriären igen är det självklart att han ska köra i "elitserien" i racing (TTA).

Ambitionen är hög, men Alx har också perspektiv på dagsläget. Hans ovana med en TTA-bil (första testet sker under torsdagen) gör att motståndarna har en stor fördel. Danielsson är heller inte i toppform än, varken fysiskt eller mentalt.

– Det återstår att se hur det går. Bilen rimmar bra med min uppväxt i formelbilar. Anderstorp passar mig också bra, även om det var åtta år sedan jag tävlade där senast.

* Blir det fler TTA-lopp i år?

– Det skulle vara kul. Går det bra blir det kanske en fortsättning.

* Varför skulle man bara vilja köra en tävling?

– Av flera anledningar, en del privata. Men jag är oerhört tacksam för att mina sponsorer på så kort notis fått fram den smått enorma summa pengar det kostar mig att köra.

Danielsson har både TTA och STCC i sikte i år.

– Internationellt tävlande är jag inte intresserad av just nu. Jag är rätt slutarbetad och behöver minska ner på 40 timmarsdagarna. Att hålla ner resandet lite vore nog nyttigt under en period, säger han i ett pressmeddelande.

Fotnot: TTA:s andra deltävling sänds live i TV10 på lördag eftermiddag.