Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alx tillbaka redan i helgen

Blott en vecka efter den våldsamma kraschen i TTA-loppet på Tierp, sätter sig Alexander Danielsson i en tävlingsbil igen.

Han kör STCC-finalen på Solvalla i helgen.

Annons

Danielsson har fått en plats i samma serie som han rönte stora framgångar i 2006 – Worlds Series by Renault.

– Riktigt spännande! Lite av en nostalgitripp för mig, säger Alx i ett pressmeddelande.

Ursprungstanken var att Alx skulle tävla i Camaro Cup på den temporärt uppbyggda banan på Solvalla. Nu har han dock tänkt om. Målet är att sätta varvrekord i en Renault Mégane RS och även kunna bjuda publiken på uppvisningar i en äkta World Series by Renault-bil.

Den sistnämnda bilen används i en klass som ligger direkt under F1 och i en serie som Danielsson tog hem totalseger i under glansåret 2006.

Den 31-årige före detta östersundaren är dock fortfarande hämmad av smällen i Tierp.

– Jag har ganska ordentligt med värk i bröstkorgen och är lite öm i kroppen. Att jag klarade mig så bra är inget annat än en hyllning till säkerheten i dessa moderna tävlingsbilar. 

Fredagen och lördagens körningar på Solvalla är ett slags genrep inför TTA-finalen i Göteborg nästa helg. Alx berättar att snabba återkomster blivit något av hans modell.

– Tyvärr, skulle man kunna säga. Men jag har alltid kommit tillbaka starkare efter en olycka och den här gången ska inte bli något undantag.

Alx är positiv till start även i Göteborg.

– Teamet (Brovallen Design) och sponsorerna har gemensamt gjort ett kanonjobb och allting pekar på att vi finns på startlinjen. Den nya bilen behöver byggas klart och vi kommer behöva mer ekonomisk hjälp, men allt pekar åt rätt håll. 

Fotnot: Alx Danielsson vann 2004 en deltävling i Dubai, ingående Formel Renault. Två år senare tog han hem totalvinsten i World Serie by Renault.

Fotnot 2: Schemat för Danielsson i helgen: Fredag:12.40: Renault Mégane RS. 19.00: World Series by Renault

Lördag: 11.30:World Series by Renault. 11.45: Renault Mégane RS. 15.45: World Series by Renault.