Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amortera av statsskulden

Nu är det valår och det är dags för politikerna att “muta väljarna”. Det är 50 kronor per månad till pensionärer eller minskad skatt för undersköterskor, heltid till vårdpersonal, flera lärare etcetera.

Alla partier lovar än det ena än det andra. Däremot säger politikerna inget om räntorna på statsskulden och hur vi ska amortera av skulden.

Trots det låga ränteläget kostar räntorna på statsskulden en familj på fyra personer för närvarande 15 000–16 000 kronor per år.

Än värre var det på 1990-talet, då räntorna på statsskulden vissa år kostade familjen 45 000 per år.

Om en privatperson hanterat sin ekonomi på liknande sätt som våra politiker, skulle han anses ganska korkad och ansvarslös. Statsskulden borde naturligtvis amorteras bort i lagom takt.

Det är svenska folket som är politikernas uppdragsgivare och det är skatter från svenska medborgare och företag som politikerna har att fördela efter medborgarnas behov. Tyvärr verkar det som politikerna glömt detta.

Statsskulden tung börda för folket

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel