Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Södergren bakom juniorsatsning för damer

Som ÖP-sport tidigare skrivit blir det en storsatsning på ett kvinnligt skidjunior-stall i samarbete med Anders Södergren och några lokala sponsorer, bland andra Fjällbrynt.
I går presenterades den nya klubben Camp Södergren Ski Team.

De fyra som det handlar om är de fyra ÖSK-juniorerna Ida Indal, Johanna Meyer, Maria Nordström och Erika Oskarsson, som nu alltså lämnar Östersunds skidlöparklubb för att bilda en helt ny.

– Historiskt sett har det varit svårt för tjejer att få tillräckligt med resurser för en optimal satsning från junior till senior, och eftersom det nu finns fyra ambitiösa åkare som ordnat egen finansiering och vill lämna ÖSK ville jag hjälpa till med en lösning, sa Anders Södergren.

Södergren som också ser det som naturligt att åkarna finns kvar i ÖSK:s närhet för att en dag kunna komma tillbaka som seniorer.

ju varit att de aktuella åkarna hade bildat en helt egen klubb utan koppling till ÖSK, det hade inte känts bra.

ÖSK:s ordförande Kerstin Thun var lite tveksam till en början.

– För oss i klubben är det lite av en ny situation, men samtidigt ger det oss möjligheter till nya erfarenheter, vilket i sig är utvecklande och spännande. Jag ser också fram mot att vi, när tiden är inne kan förstärka vårt seniora damteam med ytterligare fyra skidåkande tjejer. Därför hälsar vi dem välkomna tillbaka som seniorer, kanske har vi inte bara ett utan två av Sveriges bästa stafettlag för damer då.