Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Södergren lämnar över till Östersundshem

Camp Södergren blir studentboende. Anders Södergren lämnar över anläggningen till Östersundshem.
– Självklart känns det tråkigt att anläggningen i dess nuvarande drift inte genererat tillräcklig avkastning för långsiktig utveckling, säger Anders Södergren.

Östersundshem arrenderar nu Camp Södergren som ligger på Östersunds skidstadion. Till att börja med hyr Östersundshem ut de 18 lägenheterna till 36 studenter vid Mittuniversitetet.

– Vi har en stor efterfrågan på studentbostäder, så det känns riktigt bra att kunna erbjuda studenterna ett naturnära boende med skidspåren runt hörnet, säger Daniel Kindberg, vd på Östersundshem, i ett pressmeddelande.

Till skidskytte-VM 2008 stod boendet vid ÖSK-stugan klar.

Längdskidåkaren Anders Södergren hade stora förhoppningar att kunna få skidlandslag från hela världen att förlägga träning till Camp Södergren.

Riktigt så har det inte blivit. Företaget Camp Södergren AB, vars aktier Östersundshem har option på att ta över, har gått med förlust fyra år i rad.

Anders Södergren konstaterar att han är nöjd med uppgörelsen så långt.

– Det är en bra lösning att Östersundshem kliver in och tar över, säger Anders Södergren i pressmeddelandet.

Östersundshem ser att anläggningen ger idrottsstudenterna stora möjligheter att förena elitidrott med studier.

– Om vi väljer att förvärva anläggningen ser vi att boendet på Camp Södergren passar perfekt för uthyrning till elitidrottare som vill kombinera sina studier vid Mittuniversitetet med träning, säger Daniel Kindberg.