Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Södergren satsar mot VM i Falun

Samma dag som Johan Olsson deklarerade en fortsättning på sin karriär gjorde Anders Södergren detsamma. På plats i Oslo för en sponsorträff berättar han för Sporten:
– OS gav mig förnyad energi. Jag kör på och hoppas på en VM-start.

Vintern var annars lite hipp som happ för Södergren som drabbades av några sjukdomsperioder. Men däremellan åkte han riktigt bra med OS-loppen i Sotji som bästa insatser, där sjundeplatsen på femmilen var ett riktigt lyft.

– Nu var det ingen femmil utan 45 kilometer. Om det hade varit fem kilometer till kanske jag kunnat få en ännu mer framskjuten placering.

Upplägget blir ändå precis som 2013-2014. Han tränar med sitt långloppsteam.

– Sen när det börjar dra ihop sig fram emot Bruksvallsloppet i november, får man se hur långt det räcker formmässigt. Jag vill förstås kvala in till världscuplaget – det är målet.

Med sina 17 individuella SM-tecken har han tangerat Mora-Nisse Karlssons tidigare till synes oslagbara rekord. Kanske kan han gå förbi nästkommande säsong.

Men det är förstås VM i Falun som lockar mest och då givetvis femmilen, hans genom åren bästa distans.

– Visst vore det härligt att få vara med där, men det är en bra bit dit. Jag fortsätter i vart fall precis som hittills med tränandet så får vi se hur långt det räcker.

Efter OS-femmilen, dör han blev bäste svensk, känns Anders Södergren ha fått blodad tand för en fortsättning.

– Jag hittade en formtopp i Sotji, synd bara att jag blev sjuk efter olympiaäventyret och inte alls fick till det, men som jag känner det är ännu en vinter på hög nivå ingen omöjlighet, slutar han, ännu 36 år ung.