Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andnor (S) gick emot eget förslag om uran

Endast en riksdagsledamot från länet var på plats när riksdagen röstade om kommunalt veto mot uranjakt. Och hon röstade nej trots egen motion som stödde förslaget.

I går berättade ÖP att Per Åsling (C) var bortrest när frågan som han stödde och som fick avslag var uppe till omröstning i riksdagen. Han var inte ensam. Samtliga ledamöter från länet utom Berit Andnor var borta.

Andnor (S) röstade emot miljöpartiets förslag om att låta kommuner få veto mot uranjakten trots att hon, Marie Nordén och Gunnar Sandberg lade en motion i höstas som gick på samma linje.

– Jag tycker att det borde vara ett kommunalt veto och vi lade motionen för att väcka frågan i partiet, säger Marie Nordén.

– Men hade jag varit med hade jag helst lagt ned min röst. Det är så det fungerar, man följer partigruppen och jag vet inte varför min grupp inte stödde motionen, men jag hoppas vi fortsätter diskutera frågan på partikongressen.

– Det är också viktigt är att vi får ett besked om hur vi ska göra med brytningen. Ska vi fortsätta hyckla och bygga ny kärnkraft utan att bryta uranet i Sverige, det vill vi ha en diskussion om.

Marie Nordén var uttagen för att bevaka valet i Moldavien. Berit Andnor har inte kunnat nås.