Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ändra inte i hälsovalet!

Centerpartiet vill att hela Jämtlands län ska leva. Bygder måste utvecklas med företagande och attraktiv boendemiljö.

Annons

För att detta ska vara möjligt ser vi att hälso- och sjukvården spelar en mycket viktig roll. För att både befolkning och företagare ska kunna känna trygghet krävs en god samhällsservice och det är självklart för oss att det ska finnas tillgång till bra hälsocentraler i hela Jämtlands län.

I den pågående översynen har jag och Centerpartiet sett att ändringar i modellen skulle drabba glesbygden. Detta är oacceptabelt enligt Centerpartiet, vi vill inte se några försämringar i dagens modell. Framför allt är det två delar som vi markerat särkilt starkt emot och det är att flytta pengar från det så kallade glesbygdsfaktorn och att ändra avtalslängden.

Inför det kommande beslutet i frågan är Centerpartiet mycket kritisk till att Socialdemokraterna tycks vilja försämra för landsbygden i Jämtland län. Socialdemokraternas prat om att de är landsbygdens vän har ingen substans!

Thomas Andersson, gruppledare i Centerpartiet, Jämtlands läns landsting

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel