Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ändra inte på Vänskapen i Torvalla

Vi är två pensionärer som flyttat tillbaka till vårt län där vi föddes för 87 respektive 84 år sedan.

Det var i många avseenden trevligt att komma tillbaka efter att ha verkat och varit bosatt i Skaraborg under hela vårt så kallade produktiva liv.Ett brutet lårben och ett antal operationer av detta samt härtill hörande konvalescens, kom att drabba en av oss 2011, vilket medförde att vi måste anlita den kommunala hemtjänst som finns i Torvalla där vi bor.

Vi kan inte tänka oss bättre hjälp. Alla, och speciellt de som arbetar på fältet, är värda vår beundran och ett stort tack!
Här finns även en mycket uppskattad mötesplats för oss äldre, Vänskapen, där vi kan samlas och umgås. Där bjuds man på kaffe med smörgås av hembakat bröd och kakor mot en billig peng. Vid vissa tillfällen mat, framför allt höstens årligen återkommande surströmmingsskiva!
Underhållning av olika slag, sång och musik som är anpassat för oss äldre, och vad mera är, en gemenskap och samvaro som uppskattas högt.
Två för oss alla oersättliga personer är Vivianne och Elisabet, som står för servicen på plats.
Dessa två eldsjälar kan verkligen sätta färg på vår tillvaro, vi är verkligen privilegierade här i Torvalla.
De två har med sin insats fått oss att stortrivas i en atmosfär där omsorg och engagemang stått högst på listan, ständigt med leende å läpparna och vänligt uppträdande i alla situationer.
God samvaro och gemenskap som vi alla önskar få uppleva även i framtiden. Med samma upplägg!
Nu ryktas det om att Vänskapen ska omorganiseras. För oss verkar det befängt att ersätta de två som nu håller i arrangemanget. De går inte ersätta enligt vår mening.
Det finns i tävlingssammanhang ett uttryck som bör aktas: Man ändrar inte på ett vinnande lag!
Inflyttad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel