Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra pallplatsen i rad för svenska skidskyttedamerna – nu är OS-laget spikat

Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg.
Kvartetten tog Sverige till en tredjeplats i Ruhpolding – och blir nu Sveriges stafettlag i OS.
– I dag kan ingen säga att det var tur eller skyttet, det här var ett perfekt lopp. Så kul, säger förbundskaptenen Wolfgan Pichler, säger han i TV4.

Efter att det svenska stafettlaget under förra veckan tagit sig upp på pallen i Oberhof utan Hanna Öberg i laget var det dags för en ny pallplats under lördagen.

Då hade Öberg ersatt Elisabeth Högberg på den sista sträckan.

Och det slutade med svensk pallplats även denna gång.

Efter att Linn Persson dragit på sig ett extraskott under den först rundan följde Mona Brorsson och Anna Magnusson efter i samma fotspår under sina rundor innan det var dags för Hanna Öberg att avsluta med den fjärde sträckan.

För Öberg blev det två extraskott, men det räckte ändå för att Sverige skulle kunna lägga beslag på tredjeplatsen, 17,2 sekunder bakom segrande Tyskland och knappt 15 sekunder bakom tvåan Italien.

– Det var jättekul att bara få gå ut och köra, jag fokuserade bara på ett skott åt gången. Första varvet försökte jag åka smart så jag skulle orka sista varvet, men jag var ändå jätterädd att de skulle komma på slutet, säger Hanna Öberg i TV4:s sändning.

Efter loppet meddelade Wolfgang Pichler att dagens lag blir det Sverige kommer ställa upp med i OS. Samtidigt petas Elisabeth Högberg till förmån för Emma Nilsson som reserv.