Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra pallplatsen på två dagar

Trea i går och tvåa i dag.
Victor Öhling Norberg seglar upp som ett allt starkare OS-hopp.
– Självförtroendet blir bättre för varje dag, säger funäsdalingen.

Skicrossåkaren fick redan i går ännu en gång kliva upp på pallen, detta efter en tävling som avbröts tidigt.

– Det är så i den här sporten, vinden kan vi inte rå över. Och jag trodde faktiskt att det skulle bli lika i dag, det blåste mycket, säger "VÖN".

Men när vinden mojnade kunde ändå hela utslagsstegen köras enligt planen.

Efter en seger i åttondelsfinalen avancerade sedan VÖN till final via två andraplatser. Men riktigt nära att bli utslagen var han aldrig.

– Nej, riktigt hårigt var det aldrig. I kvarten kom jag ut ganska dåligt och låg trea i starten, men jag gjorde den omkörning jag behövde ganska tidigt, säger VÖN.

Starten är alltid väldigt viktig i skicross – i dag passade den inte riktigt VÖN.

– Nej. Det var platt de första metrarna och det passar "poweråkare" bättre. Jag fick till det bättre och bättre under dagen men den där typen av starter passar mig egentligen ganska illa ... och det kommer alltid någon sån start varje år.

I finalen blev VÖN ytterligare sinkad efter att ha fått närkontakt med en konkurrent i starten.

– Jag och Brady Leman krokade ihop, så då kändes det som det inte skulle gå så bra. Men sen kom jag i kapp och kunde köra om David Duncan i sista kurvan.

– Det var en svår kurva som han inte riktigt satte.

VÖN satte den dock och slog därmed fältets två kanadensare och var sedan ytterst nära att även hinna fram och nypa vinnaren John teller, USA.

– Men jag är jättenöjd, i dag var Teller bättre helt enkelt.

VÖN har nästa helg en tävling till innan han vänder hem för en kort mellanlandning innan det bär av för den slutliga OS-laddningen.

– Jag är jättenöjd med säsongen hittills, självförtroendet blir bättre hela tiden, säger Victor Öhling Norberg som allt mer framstår som ett av länets kanske största OS-hopp.

Bakom VÖN överraskade Morakillen Michael Forslund sexa, Michael bor i Östersund.

Kramforstjejen Sandra Näslund kraschade i sin semifinal och fördes till sjukhus med smärtor i ett ben – men senare visade det sig att det inte var någon större fara med Sandra.

– Hon hade fått en smäll på smalbenet, säger förbundskapten Tommy Eliasson.

Anna Holmlund blev 13:e.