Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra raka för Business Class – vann på Bergsåker

Annons

Östersundshästen Business Class tog sin andra raka seger när han på ett imponerande sätt vann tredje loppet på Bergsåkers första maj-trav. Business Class vann ju för drygt en vecka sedan på Östersundstravet för Kenth Åkerlund till tio gånger perngarna. Nu höll Lars Lindberg i tömmarna. Efter en kort duell med Staro Yardbird övertog Business Class ledningen i första kurvan. Lindberg höll sedan ett hårt och jämnt tempo hela vägen. Segern blev hur lätt som helst på nya rekordet 13.8/1640 meter.

Business Class är för ovanlighetens skull uppfödd i Österrike. Han delägs och tränas av den mångårige travprofilen Håkan Holm-strand. Och Lindberg lovordade både tränare och häst:

– Håkan kan verkligen sin sak. Det är bara å åk, sa han till mig före loppet. Och visst var det så. Det var bara att åka med. En jättefin häst.

Den här gången var spelarna med på noterna och oddset stannade på 3.97.

I sista V5-loppet pressade Åsa Norman amatörtränade jämthästen Pebbles A.U till ledningen två varv kvar av loppets 2640 meter. Pebbles A.U anförde sedan loppet i fin stil. I sista kurvan blev hon dock hårt ansatt av La Bonne och fick ge sig mitt på upploppet. Strax före linjen slank även Quasimodo förbi men Pebbles A.U får fullt godkänt för sin tredjeplats.

I dagens första lopp hamnade tredjehandsfavoriten Sunnan Tibbe illa till i kön för Jan-Olof Johansson. Följde sedan med i ryggar 700 kvar men galopperade i sista kurvan och diskades utan någon chans på en framskjuten placering.

I amatörloppet galopperade Wings Of Rocket strax efter start som andrahandsfavorit. Nu hoppades jämtarna i stället på Vikens Malabar som fick ett perfekt lopp i andra par ytter. Tommy Wikström ställde på i sista kurvan men Vikens Malabar mattades över upploppet och blev bara femma. (zport.se)