Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ändra systemet nu"

Problemet med bussbiljetterna för resenärer med Stadsbussarna fortsätter. Nu höjs röster på att biljettsystemet återigen måste ändras.

Enligt flera resenärer som nu hört av sig till ÖP rör det sig om en rad olika slags problem som resenärerna brottas med.

Dagens system går ut på att man betalar in en summa på kortet och därefter reser man med kortet så länge pengar finns kvar. Ju mer du betalar in på kortet desto lägre pris blir det för varje enskild resa.

Det finns resenärer som berättar om att deras kort är tomt, detta trots att de med säkerhet vet att så inte är fallet.

Busskorten har en giltighetstid på ett år. Reser man inte upp inbetalda pengar under ett år brinner resorna inne, men man kan få pengarna överförda till sitt nya kort.

En resenär som vänt sig till ÖP berättar att han matade in 600 kronor på busskortet för två veckor sedan. 600 kronor är beloppet som ger max rabatt på bussresorna.

Ägaren av det nymatade busskortet reste endast två gånger i förra veckan.

– När jag skulle åka den tredje gången visade kontrollmaskinen på bussen att kortet var obrukbart. Att det skulle kosta 600 kronor att resa två gånger är ju orimligt, säger resenären som nu hade en förstående bussförare framför sig som den här gången lät resenären åka med gratis.

Resenären som väljer att vara anonym berättar att han trodde att biljettstrulet den här gången kunde bero på tekniska svårigheter och att han hoppades att problemet skulle vara löst under helgen.

Men så var det nu inte.

– I dag, alltså måndag morgon, skulle jag åka in till jobbet. När jag visade mitt kort på bussen stod det fortfarande att kortet var tomt på pengar. Den här gången kunde föraren se att det fanns pengar dolt på kortet. Bussföraren tog 28 kronor och jag fick min biljett, säger resenären som nu börjar tröttna på stadsbussarnas biljettstrul.

– Jag tycker det är hög tid att ändra hela biljettsystemet, som det är idag funkar det inte, avslutar han.