Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andraplats för Årekillar i Jon Olsson Super Sessions

Årekillarna Henrik Harlaut och Joakim Åslunds film kammade hem andraplatsen i Jon Olsson Super Sessions.
– Jag är jättenöjd, det var ju världseliten som deltog, säger 19-årige Joakim Åslund.

I fredags avgjordes Jon Olsson Invitational i Åre. Första priset tog Russ Henshaw från Australien. På andra plats kom norrmannen Andreas Håtveit.

På lördagskvällen var det sedan dags att utse vinnarna i den andra tävlingen, JOSS som står för Jon Olsson Super Sessions. I den här tävlingen får sju team under två veckor göra varsin skidfilm. Varje team består av filmare, fotografer och skidåkare.

Domarna fastnade för Team Norways bidrag och utsåg dem till vinnare. Andraplatsen gick till Team Europe där Årekillarna Henrik Harlaut och filmaren Joakim Åslund var två av deltagarna. Övriga deltagare i teamet: Erik Wibaeus, fotograf, Laurent Favre, åkare, samt filmaren Andreas Olofsson. Joakim Åslund är 19 år och går tredje året på gymnasiet i Järpen. Han berättar att det var svårt att få ihop en bra film eftersom vädret var så dåligt.

– Vi filmade en vecka i Trysil och en vecka i Åre. Vi hade fint väder en dag på två veckor, säger han.

– Det var Fredrik som frågade om jag ville vara med. Två dagar innan tävlingen började fick jag veta att jag fick vara med.

Joakim Åslund har filmat en del tidigare, men har bara varit med i en tävling tidigare. Att andraplaceringen inte gav något pris gör inget. Det viktigaste var var få vara med bland de stora, menar Åslund.

– Det var jäkligt roligt.