Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ändrar sig om språkundervisning

Socialdemokraternas kritik mot beslutet att stoppa språkundervisningen för sexorna fick Leif Nord (M) att ändra sig.
– Vi ska införa språkundervisning redan i höst så att det inte ska drabba någon årskull.

Annons

Anna-Caren Sätherberg (S) blev upprörd när hon fick veta att barn- och utbildningsnämnden beslutat att ändra skolundervisningen och inte låta årskurs sex få läsa moderna språk.

Beslutet togs när några av Åre kommuns skolor ska omorganiseras som F -6 skolor i stället för F -5 skolor. Nämndens beslut att inte låta årskurs sex få läsa moderna språk borde ha tagits upp på kommunfullmäktige, menar hon. Frågan handlar om ett nytt synsätt på lärande, anser hon.

I en interpellation till nämndens ordförande Leif Nord (M), som togs upp av kommunfullmäktige i går, kräver hon svar på flera frågor rörande beslutet.

Leif Nord berättade för fullmäktige att beslutet togs sedan flera lärare tyckt att barnen inte ska behöva byta skola när de ska börja årskurs sex.

Anna-Caren Sätherberg påpekade att han bara pratat med lärare på Undersåkers skola och att lärare på andra skolor i kommunen inte fått chansen att säga något i frågan.

Leif Nord tog åt sig av kritiken och lovade att titta över språkundervisningen. Tjänstemännen ska få i uppdrag att se över om B-språk kan införas för årskurs sex.

– Vi ska införa språkundervisning redan i höst så att det inte ska drabba någon årskull.

Hans svar gav dock inte Sätherberg någon ro. Hon undrade varför Leif Nord vill ta bort språkundervisningen som fungerar så bra i dag och sedan se över hur undervisningen ska återinföras igen.

– Jag förstår inte varför ni ska ändra inriktning och sedan se över det.