Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andreas har fått jobb i Norge - han också

För en tid sedan berättade vi att Flavia Devonas, producent på Härjedalens kulturcentrum, fått jobb som danslärare i Norge.
Nu går centrets direktör, Andreas Hoffmann, samma väg.

Andreas Hoffman har fått ett drygt ettårigt vikariat som konstnärlig chef på organisationen Pikarne på Broen, som bland annat ordnar festivalen Barents Spektaktel i Kirkenes.

Festivalen är en av de största i Norge för samtida konst och musik i Norge och Andras Hoffmann kommer att ansvara för programmet och budgeten på omkring 10 miljoner kronor. Barents Spektakel hålls nästa gång i februari 2015.

– Han har en bred och relevant erfarenhet från konst- och kulturproduktion och från att ordna festivaler. Han har också erfarenhet och kontakter från hela Europa som vi hoppas kunna dra nytta av, säger Lene Ødegård Olsen, koordinator och presskontakt på organisationen.

Andreas Hoffmann är nu på plats i Nordnorge.

"Självklart är det en utmaning, och jag behövde flera dagar för att fundera på detta, eftersom det är lite långt från Härjedalen, och under 2014 har jag också arbetsuppgifter som konsulent vid UNESCO:s musikkommission i Prag", skriver han i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Jag tror att hela projektet också kommer att vara mycket givande för mig, eftersom samarbete mellan Norge och Ryssland kan öppna nya horisonter – och jag är väldigt nyfiken på hur Finnmark som Norges största och mest glesbebodda fylke fungerar".

Alla programpunkter för Härjedalens kulturcentrum för 2014 är klara, enligt Andreas Hoffmann som nu kommer att tillbringa mycket av sin tid i nordligaste Norge.

Organisationen Pigene på Broen driver flera projekt förutom festivalen och samarbetar med ett flertal musiker, forskare och konstnärer.