Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Andy” och Sanna fick Silverpucken

Det prestigefyllda priset Silverpucken gick till Andreas Eriksson, ÖHC och Sanna Bergström, Sveg.
– Han är ett föredöme på och utanför planen, säger tränaren Roger Forsberg om Andreas ­Eriksson.

Annons

Forsberg och Hasse Brunk tränade ÖHC i vinter, men kommer att fokusera på andra uppgifter framöver. Självklart var han glad över att Andreas tilldelades Silverpucken på lördagens hockeygala.

– Det vi tycker, både jag och Hasse, är att det är en av de mest etablerade backar vi har, med mycket rutin.

till följd av sin mångsidighet fått rejält med speltid, oavsett om det är fem mot fem, power play eller box play som gäller.

– Han har ett ruskigt skott som är ovärderligt i power play. Sedan spelar han väldigt modernt, ofta ”blad mot blad” som man brukar säga, alltså att han spelar mot motståndarens klubba, säger Roger Forsberg.

– Han är lång och stor, vilket också gör att han har en lång klubba med stor räckvidd. Samtidigt är han rörlig och smidig, drar på sig ofantligt lite utvisningar, fortsätter Forsberg om 191 centimeter ”Andy”.

Andreas inte skrivit på något nytt kontrakt och Roger Forsberg inte stannar kvar i ÖHC:s seniorlag har Roger sina aningar.

– Får jag gissa tror jag att han blir kvar nästa säsong.

Erikssons klubbkompis, Henrik Hetta (född 1989) utsågs till Årets herrjunior – ett logiskt val med tanke på Hettas remarkabla utveckling, där han mot slutet av säsongen var en av ÖHC:s allra bästa forwards.

På damsidan blev det som väntat stor dominans från Sveg. Sanna Bergström (född 1988) korades till både bästa senior och junior.

– Ett rätt val. Sanna är skridskostark, teknisk, har ett bra spelsinne och är också osjälvisk, säger tränaren Stefan Ericsson, tränare för länets enda rena damlag.

Kommande säsong satsar Sveg på spel i division 2 Gästrikland/Dalarna, en serie där de bland annat får möta Brynäs/Sandviken.

– Vi har runt 17 spelare i truppen. Dessutom finns ett yngre flicklag, som har växt i antal i takt med våra framgångar.

– Positivt. Vi har starka kullar på gång och på ledarsidan är det väldigt bra. Därför tror jag det kommer att ge resultat i framtiden.

Nilsson var nöjd med galan och hoppas nu på positivt besked angående den nya ishallen i Östersund. Och han verkar föredra att hallen byggs på stadsel Norr.

– Det förslag som kommit upp på Campus känns inte realistiskt. Det verkar väldigt stort, säger han.

Martin Nilsson/Hans Andersson

Andreas Eriksson, ÖHC.

Henrik Hetta, ÖHC.

Sanna Bergström, Sveg.

Sanna Bergström, Sveg

Mer läsning

Annons