Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Angela Merkel vill ha mera makt

Euro-zonen brottas med olösliga skuldproblem. Detta helt enligt grundkurs 1A i nationalekonomi. Utvecklingen har följt alla de förutsägelser som påtalades av kritikerna till detta riskprojekt.

Annons

Detta politiska misslyckande har drivits av EU och där Tyskland är och varit den starkaste representanten har nu nått vägs ände.

Problemen är ackumulerade sedan 1 januari 1999 då de första Euro-länderna låste sina valutor gentemot varandra.

Den gemensamma valutan har effektivt dolt dem tills hela zonen drabbas. Merkel saknar insikt om det egna misslyckandet och reagerar med ryggmärgen. Hennes budskap är att jag behöver mera makt för att komma tillrätta med problemen.

Beteendet känns igen hos alla med diktatorisk makt. Korpral Hitler litade inte på sina generaler och tog själv befälet.

”Grösste feldtherren alle zeiten” var hans egna epitet. Förkortat föraktfullt med Gröfaz bland de som skulle utföra jobbet på slagfälten.

Självinsikten att Merkel själv är det största hindret och problemet för ett upplösande av Euro:n synes nu kosta europeerna miljarder för varje dag.

Hon vill stifta strängare lagar för EURO-länderna. Vad gör Tyskland om inte heller dessa lagar räcker?

Bryter man mot lagar brukar ordningsmakten förr eller senare ta till tvingande våld. Fredprojektet EU håller på att falla i bitar.

Snart börjar de politiska ledarna att kasta skit på varandra inför öppen ridå. Vad händer när Merkel skall straffa Berlusconi?

Den politiska trovärdigheten och förmågan att lösa problemet är obefintlig när de ledare som sitter vid makten unisont stött Euro-projektet.

De är nu själva största problemet och den politiska trovärdigheten finns hos projektets kritiker. I stället för att släppa fram dem så förväntas vi inordna oss i ledet och ropa ”Heil Merkel”.

Carl Festin
Junilistan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel