Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(Angeläget) Lillänge fortsätter att växa i storlek

Systembolagets flytt bidrar till den utbredning av Lillänge som pågår, där TK Development är den stora spelaren.
Den danska investeringsjätten vill som bekant bygga ett stort köpcenter vid betongfabriken.
– På det här sättet kan vi ta tillbaka en del av den handel som rinner ut ur länet, säger AnnSofie Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande.

I tisdags föreslog kommunstyrelsen att säga ja till att sälja kommunens mark i området för 10 500 000 kronor till TK Development. En yta på 25 000 kvadratmeter, som om kommunfullmäktige säger ja den 20 februari, förvandlas till ett köpcenter.

Det är ännu hemligt vilka företag som kommer att öppnas där.

Samtidigt flyttar Systembolaget i Lillänge österut till Ica Kvantums nya butik, och lär dra med sig kunder.

Vad säger du om den här utbredningen av Lillänge som pågår?

– Det är en successiv utbyggnad av Lillänge som är positiv. Vi hoppas på så vis fånga in den handel som rinner ut ur länet, säger AnnSofie Andersson (S).

Men du ser ingen risk med att stadskärnan utmagras på det här sättet?

– Vi ser Lillänge som ett komplement till stadskärnan. Det är viktigt att vi har en levande stadskärna och vi jobbar mycket med att utveckla centrum. Kommunen, fastighetsägarna och handlarna har lagt en halv miljon var i ett projekt för centrumutveckling, säger AnnSofie Andersson, som tycker att Östersund redan nu har en rik stadskärna på många sätt.

– Titta på alla restauranger och pubar, och vilken bra kvalité de håller. Där sticker Östersund ut och det är väldigt roligt.