Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Änglar av trä, spark med kofta

För att sparkstöttingen inte ska frysa om benen kan den få sig en kofta av restgarner i granna färger. Åtminstone blir den så mycket roligare att titta på.

Annons

Den inklädda sparken är ett av de många föremål som ingår i utställningen ”Mellan himmel och jord” som länets hemslöjdsförbund öppnar i dag lördag på Jamtlis café.

Föreningen har samlat föremål i material ur ekologiskt och hållbart perspektiv.

– Vi har letat upp duktiga slöjdare ute i stugorna runt om i länet som på olika vis i det dolda suttit på sin kammare och tillverkat saker i de mest olikartade tekniker.

många alster tillverkade i gamla tekniker och material men med i många fall nya produkter. Även återbruk av begagnade saker som fått helt nya användningsområden finns representerade, berättar Ove Hedenström i föreningen.

Under sportlovsveckan är tanken att Jamtlis besökare själva ska kunna prova på att slöjda i olika tekniker, även de kommande söndagarna finns chans att slöjda själv vid utställningen.

Föremålen har satts upp under veckan, invigningen är under lördagen och utställningen pågår till söndagen 22 mars.