Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Änglar av trä, spark med kofta

För att sparkstöttingen inte ska frysa om benen kan den få sig en kofta av restgarner i granna färger. Åtminstone blir den så mycket roligare att titta på.

Den inklädda sparken är ett av de många föremål som ingår i utställningen ”Mellan himmel och jord” som länets hemslöjdsförbund öppnar i dag lördag på Jamtlis café.

Föreningen har samlat föremål i material ur ekologiskt och hållbart perspektiv.

– Vi har letat upp duktiga slöjdare ute i stugorna runt om i länet som på olika vis i det dolda suttit på sin kammare och tillverkat saker i de mest olikartade tekniker.

många alster tillverkade i gamla tekniker och material men med i många fall nya produkter. Även återbruk av begagnade saker som fått helt nya användningsområden finns representerade, berättar Ove Hedenström i föreningen.

Under sportlovsveckan är tanken att Jamtlis besökare själva ska kunna prova på att slöjda i olika tekniker, även de kommande söndagarna finns chans att slöjda själv vid utställningen.

Föremålen har satts upp under veckan, invigningen är under lördagen och utställningen pågår till söndagen 22 mars.