Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anhållen efter mordförsök

Den man som misstänks ligga bakom knivmisshandeln i Härjedalen anhölls under tisdagseftermiddagen.
– Han är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, säger åklagare Emil Westlin

Annons

Det var natten mot tisdag en man i 70-årsåldern i en by i Härjedalen knivskars. En bekant till mannen kunde gripas i samband med dådet.

Den äldre mannen larmade själv polisen klockan 04.21 och fick enligt polisen hjälp av närboende för att gripa den misstänkte gärningsmannen.

Till polispatrullen, som skickades från Östersund, och ambulans som kom till platsen berättade den 70-årige mannen att han blivit knivskuren. Mannen fördes med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus. Hans skadetillstånd bedöms vara stabilt och inte livshotande. Han vårdas för bland annat knivsskador på buken och avvärjningsskador.

Från Östersunds sjukhus säger man att den knivskurne mannen har medelsvåra skador men att han efter omständigheterna mår bra.

Den misstänkta gärningsmannen fördes till Östersund där han låstes in för tillnyktring. De första förhören gjordes med 55-åringen under tisdagseftermiddagen.

Enligt polisen är männen bekanta med varandra sedan tidigare. Knivskärningen rubricerades som försök till mord och brottsplatsen var under tisdagen avspärrad och undersöktes av polisens kriminaltekniker.

– Han har lämnat en redogörelse och gjort vissa medgivanden. Han erkänner inte brott och har antytt ett motiv, säger åklagaren Emil Westlin.

– Vilket motiv han antyder vill jag inte gå in på i det här skedet av utredningen.

De båda är från Gästrikland och uppges vara bekanta sedan tidigare. De åkte tillsammans upp till Härjedalen.

Åklagare Emil Westlin säger att en häktningsframställan kommer att göras under fredagen.