Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anja på jakt efter VM-känslan i Åre

Anja Pärsons chanser att vinna den totala världscupen är visserligen borta. Men hon lovar att leverera orden­tligt under världscupavslutningen i Åre.
– Jag ska ge publiken samma upplevelse som under VM, sa en glad Anja efter måndagens störloppsträning.

Hon har haft problem med både harmonin i åkningen och den alltid så viktiga och pådrivande motivationen den senaste tiden. När chansen att plocka hem den totala världscupen försvann i super-G racet i italienska Cortina d’Ampezzo i slutet av januari så har det varit lite si och så med taggningen. Något som också blev uppenbart under VM i franska Val d’isère nyligen.

helt klart svårt att hitta motivationen efter missen i Italien, erkände Anja som dock fortfarande har en chans att snuva nuvarande tvåan, tyskan Maria Riesch, på den konfekten. 229 poäng skiljer de båda åt inför det fyra avslutande tävlingarna.

inledande störtloppsträningen, där Pärson slutade två 40/100 efter italienskan Nadia Fanchini, så hördes mer positiva tongångar från den alpina drottningen.

– Formen är på väg uppåt och jag vill avsluta världscupen på ett bra sätt. Men samtidigt måste man både ha lite flyt och perfekt dagsform för att det ska gå vägen.

Förutsättningar för de 24 åkarna som testade störloppsbanan på måndagen blev lite olika på grund av nysnö och relativt hårda vindar.

– Det blåste mycket och det var väldigt olika förhållande från åkare till åkare, analyserade Anja som inte ville dra för stora växlar på andraplatsen inför allvaret på onsdag.

Då åker herrar och damer samma bana och Anja har klart för sig vad som gäller där för att lyckas.

– Den innehåller fler tighta svängar och man måste vara med ordentligt nere i skogen.